Mozilla написа гневно писмо на Microsoft

Смяната на браузъра по подразбиране в Windows 10 e объркващо за потребителя, смята Mozilla

Смяната на браузъра по подразбиране в Windows 10 e объркващо за потребителя, смята Mozilla

Шефът на Mozilla Крис Бeърд написа гневно отворено писмо на колегата си Сатя Надела от Microsoft. В него той изразява възмущението си от това, че в новата операционна система Windows 10 е усложнен изборът на браузър по подразбиране.

Потребителите трябва да направят два пъти повече кликове с мишката, да превъртят страница и да се натъкнат на технически трудности, за да потвърдят своя избор на браузър, посочват от  разработчика на Firefox – третия по популярност браузър в света.

Крис Бeърд смята, че задаването на Firefox като браузър по подразбиране в Windows 10 изисква преход към нова страница с настройки, което обърква потребителя и той може лесно да се заблуди.

Нещо повече, Mozilla е записала 34-секундно видео, в което компанията демонстрира нагледно какво се изисква от потребителя, за да промени браузъра по подразбиране в Windows 10.

Microsoft, от своя страна, не вижда нищо сложно в новата процедура за избор на браузър. След обновлението до Windows 10 потребителите могат лесно да изберат приложения по подразбиране за всички свои задачи, посочва компанията, цитирана от The Verge.

Коментари по темата: „Mozilla написа гневно писмо на Microsoft”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Проблемът не е като се инсталира мозилата, проблемът е когато се преминава от 7 или 8.1 към 10, защото има опция да запази приложенията. Тогава Майкрософт си слага новия браузър по подразбиране. И че после ще ти се наложи да се ровиш докато си върнеш файърфокс-а

  2. Anonymous

    Сякаш като инсталиташ някой браузър той не ти натрапва на момента въпроса Искаш ли да се нахакам за единствен и неповтоеим брузър. Освен това като отвориш линк от някое приложение излиза едно прозорче с което ти казва, че имаш нова програма, която да сложиш по подразбиране. Сигурно 5 човека ще им се наложи да се ровят и да сменят браузъра през контролния панел.

  3. Ив

    Много смотани коментари от превъртяли импотенти и пидери специално за това недоразумение и грешка на природата дето се е писал “Ползвател на всякакви браузъри” е за психиатрията отделение за импотентни шизофреници.

    Сериозно по темата имат пълно основание за критика на новата процедура за избор на браузър по подразбиране. Много грозно и примитивно излизат толкова глупости нов прозорец, менюта, тъп списък със скрол барове и т.н. простотии.

    Най-нормалното и естествено е Message Box с прост текст Set Default Web Browser и два бутона Ok и Cancel и нищо ама наистина нищо друго да изкача.

    Щом такова просто нещо са объркали от Microsoft представям се други части от системата колко калпави и недомислени са. Направо хората да си почакат Windows 20 или да престанат да упорстват в грешката си да ползват windows повече.

  4. Striker

    Тролски напъни от протежетата на Гигъла – Мозила:)

  5. Ползвател на всякакви браузъри

    Ей момчета, дърпате се, ама не сте прави. Слушайте батковците и четете повеч информация. Както навсякъде по света, търговията е номередно, не технологията или техниката! Ако се замислите и сте разбрали какво написах – браво, имате шанс за развитие! 🙂 Ако обаче, не сте разбрали и даже след замисляне не сващате – идете си играйте в оакания пясъчник и оставете коментарите на други хора! Всеки иам и +, и -. Зависи кой за какво го ползва. Един в едно е по-напред, друг в друго. Виждам дърленето ви тук, че не споменава Opera. Сигурно може да му намерите 200 кусура, но не можете намери 200 +са. Не че ги няма, вие не ги знаете и не стигали до там 🙂 Нали сте чували това:Абе теб баща ти вика ли ти “бай хуй”? Не, защо? Ами като си путка, как да ти каже хуй! 🙂 И чели ли сте надписа по ръбчето на презерватива? Сетете се за отговора ! … :):):)

  6. БГ

    Не виждам абсолютно нищо сложно. Сложно е за олигофрените, явно. При инсталиране на лисицата те запитва дали да е стандартния браузер и като отговориш положително автоматино те препраща да го зададеш. Нужни са точно 2 клика.

  7. hahah

    Този Andrey или е олигофрен или жалко тролче. Със сигурност грам не може да работи с компютри. Линукс от доста време може да се ползва без писане на никакви команди. Линукс от години има графични среди, доста по-разнообразни и функционални от тази на Windows. Linux в момента е на повече тъч телефони отколкото Windows. Но всички тези неща няма как да ги знаеш, като си жалък трол с претенции, че разбираш, а в действителност си си само жалък трол.
    Колкото до Firefox – чудесен продукт и само ламер може да твърди друго.

  8. Andrey

    хах, че кое му е сложното не разбрах? Всичко си е в графична среда, става с 2 клика. Айде линукст хейтърите да си ползват мозилката и да си пишат бъгавите команди в конзолите си във времената на тъч технологиите.

  9. йеизи

    blago sound абсолютно прав !

  10. Безпристрастен

    Браво! Доволен ли си сега като изсра тази глупост под статията?

  11. blago sound

    Mozzila firefox e nai gotiniya browser koito ne zacepva kato drugite sis pravoto sa napisali predupreditelno pismo shtoto tezi ot microsoft i i..alo maikata Boklutci

Коментар