14 млн. инсталации на Windows 10 за денонощие

Инсталациите на Windows 10  протичат с добри темпове, според статистиката на Microsoft

Инсталациите на Windows 10 протичат с добри темпове, според статистиката на Microsoft

Microsoft се похвали с добри резултати от старта на новата операционна система Windows 10 тази седмица. За първите 24 часа от момента на официалното пускане на версия 10 броят на компютърните устройства под нейно управление е достигнал 14 млн.

Копия на новата ОС все още не са получили всички потребители, които са я заявили предварително, уточнява Microsoft. Компанията ограничава обновленията до Windows 10, така че някои потребители на Windows 7 и Windows 8/8.1 ще трябва да изчакат на опашката за нова операционна система известно време.

5 милиона потребители участват в програмата Windows Insider, която им позволява да инсталират на своите компютри предварителна версия на Windows 10 и да тестват практически всичките й нови функции.

В замяна на това тестерите дават обратна информация на Microsoft за работата на системата. Петте милиона участници в Windows Insider влизат в бройката от 14 млн., която бе обявена от Microsoft.

Междувременно, шефът на южноафриканското подразделение на Microsoft Атъни Дохърти съобщи, че мобилната версия на Windows 10, предназначена за смартфони, ще стане достъпна през ноември тази година.

Коментари по темата: „14 млн. инсталации на Windows 10 за денонощие”

добавете коментар...

  1. Иво

    Нищо ся, важното е новина да има!

  2. Nick

    Знае се. 5 милиона – insiders. В 24-те часа значи са 9 милиона.

  3. Anonymous

    Щото като обявят “продажбите” на Samesung някой отчита, че всъщност това не са активации, а доставка на стока до магазина, която залежава там.

  4. ^_^

    Мисля, че не ви е точен преводът.

    Броят инсталации 24 часа след официалното пускане е стигнал 14 милиона. Но, много компании, особено в софтуерната индустрия и консултантския бизнес имат достъп до бета версии и RTM, и много оттях бързат да ги инсталират.

    Не се знае каква част от тези 14 милиона инсталации са се случили последните 24 часа. Нито се знае колко оттях са преинсталации и обновяване от по-ранни бета версии, т.е. повторно преброяване.

Коментар