Очаква се мобилна интернет джаджа от Apple

Мобилно интернет устройство (MID) се очаква да покаже Apple по време на световната конференция за разработчици (WWDC 2008) в Сан Франциско следващата седмица. Вероятността феновете на компанията да видят новия продукт е 50%, според анализатори от American Technology Research, на които се позовава Appleinsider.com.
Предполага се, че първото MID устройство на Apple ще използва сензорен екран с диагонал от 4 до 7 инча. Като функции, джаджата ще бъде нещо средно между плейъра iPod и компютър iMac.
От American Technology Research са убедени, че и след излизането на iPhone 3G, Apple ще продължи да произвежда модели от предишното поколение на своя топ продукт. В много страни мрежите от трето поколение не са развити и потребителите там нямат нужда да плащат по-скъпо за 3G устройства.
Очаква се iPhone 3G да струва между 399 и 499 долара. След пускането му на пазара, цените на предишното поколение айфони вероятно ще паднат с 50-100 долара. В момента iPhone 8GB струва 399 долара, а моделът с 16 GB се предлага за 499 долара.

Коментар