Windows таблетите удвоиха пазарния си дял

Все повече традиционни производители на РС предлагат таблети с Windows

Все повече традиционни производители на РС предлагат таблети с Windows

Таблетите под управление на Windows достигнаха рекордно висок пазарен дял през второто тримесечие на годината, сочи нов доклад на Strategy Analytics.

Като цяло, продажбите та таблети в света са намалели с 3% в периода април-юни и възлизат на 50,8 млн. броя. Устройствата с Windows обаче бележат повече от двойно увеличение на пазарния си дял – от 4% преди година до 9% сега.

Делът на Windows продължава да нараства, благодарение на това, че се появяват все повече модели от традиционните производители на РС, доставчиците на не-брандирани устройства (white-box) и от самата Microsoft, която разширява серията Surface и каналите за дистрибуция, коментират анализаторите.

Най-популярна платформа на пазара за таблети остава Android, на която се падат 70% от продажбите през второто тримесечие.

Сред производителите лидер продължава да бъде Apple, но компанията отстъпва позиции. През тримесечието Apple е доставила 10,9 млн. iPad устройства, което е спад от 18% на годишна база, а делът й възлиза на 21,5%.

На второ място е Samsung, която държи 15,7% от пазара, благодарение на продажбите на 8 млн. броя таблети – колкото през второто тримесечие на миналата година.

Коментари по темата: „Windows таблетите удвоиха пазарния си дял”

добавете коментар...

  1. до а

    Яд те е, и затова се заяждаш с грешки които и малоумник ще си ги коригира в главичката.Windows ще изяде анроидчето, при все че ще можеш да си пускаш програмките и на телефон и на таблет с windows.Дори и телефона ми който е със win8 си стартирвам стоматологичната програма и ми го настроиха да го гледам през телевизора.

  2. а

    удоиха или удвоиха

Коментар