Имаме месец за връщане назад от Windows 10

Веднъж инсталирали Windows 10, потребителите имат срок от един месец да се върнат към предишната си платформа

Веднъж инсталирали Windows 10, потребителите имат срок от един месец да се върнат към предишната си платформа

Десетки милиони потребители по целия свят вече са инсталирали новата операционна система Windows 10, като делът й при десктоп платформите приближава 3%. Високият темп на обновяване се обяснява с възможността за потребителите на лицензни копия на Windows 7 и Windows 8.1 безплатно да мигрират към версия 10.

Microsoft не е публикувала официална статистика за процента на потребителите, които са се завърнали към предишна версия на Windows по някакви причини, след като вече са инсталирали Windows 10 на компютрите си.

Такава възможност все пак съществува в рамките на 30 дни от момента на инсталиране на “десетката”. Ако пропуснат този срок, потребителите или трябва да останат с новата платформа, или да направят чисто нова инсталация.

Финалната версия на Windows 10 излезе на 29 юли, но не всички потребители на Windows 7 и Windows 8.1, които резервираха свое копие на Windows 10, получиха веднага обновлението. Microsoft предупреди, че някои потребители ще трябва да почакат дни, дори цяла седмица, за да обновят системите си.

Коментари по темата: „Имаме месец за връщане назад от Windows 10”

добавете коментар...

  1. Petkan

    На мен си ми върви супер.
    Vuobshte ne sujalqvam,che preminah 😀

  2. Драган

    Ами на дискети тогава!

  3. Иван

    След успешна инсталация на Win10 от DVD, при първото зареждане на Windows изчезна DVD устройството. Предполагам, че това е само един от бъговете, които можем да очакваме от тази нова операционна система. Оказа се, че не съм единствен потребител с този проблем, имаше множество въпроси в сайта за помощ на Майкрософт. След деинсталиране на всички ATA/ATAPI контролери и рестарт успях да си ползвам DVD-то за възстановяване на предишния Windows 7, и смятам да изчакам до излизането на Windows 10 SP1 с надеждата много проблеми да бъдат изчистени.

Коментар