Очакват се нови iMac компютри с памет DDR4

Новият iMac с резолюция 5120х2880 пиксела подтикна останалите играчи към 5К

Очакваните скоро на пазара нови iMac компютри ще предложат екрани с по-добро цветопредаване, по-бързи процесори и памет DDR4

Apple възнамерява да пусне на пазара през настоящото тримесечие нови модели настолни компютри iMac с подобрени характеристики, прогнозира анализатор от KGI Securities, цитиран от MacRumors.com.

Новите iMac-ове ще разчитат на по-бърз процесор и по-качествени дисплеи. Предполага се, че Apple ще вгради в тях процесори Intel Skylake, които се очаква скоро да станат достъпни за производителите на настолни и мобилни компютри. Това означава, че iMac ще преминат и към нова памет от тип DDR4.

Освен това бъдещите iMac ще предложат дисплеи с повишена наситеност на цветовете, благодарение на използване в подсветката на веществото KSF (K2SiF6:Mn4+). Не е изключено и моделът от по-нисък клас да поддържа ултра-висока резолюция 4K.

Датите за излизане на пазара и цените на новите iMac компютри все още не са известни. По традиция, Apple умее да пази в тайна не само параметрите на бъдещите си продукти, но понякога публиката остава изненадана и от принципно нови устройства.

Коментар