Adata обяви SSD с повишена надеждност и защита

Въпреки че е TLC SSD, дискът Premier SP550 използва SLC кеширане за по-бързо четене/запис, когато това е необходимо

Въпреки че е TLC SSD, дискът Premier SP550 използва SLC кеширане за по-бързо четене/запис, когато това е необходимо

Производителят на памети Adata Technology пуска на пазара полупроводниковия диск Premier SP550. Новият SSD използва архитектура TLC (triple-level cell) и е първото устройство на компанията с контролер Silicon Motion (SMI) SM2256, базиран на технология NANDXtend, която подобрява защитата на данните, стабилността и надеждността.

„TLC-базираните SSD значително подобряват ценовата достъпност на високопроизводителните и енергопестящи полупроводникови дискове”, подчертават от тайванския производител. За повишаване на производителността Adata прилага технология на SLC-кеширане.

Adata позиционира Premier SP550 като решение за ъпгрейд с отлично съотношение цена-производителност. В сравнение с другите SSD, моделът предлага забележителна издръжливост, която се доказва с по-високите стойности на TBW (total bytes written, или колко пъти едно устройство може да запише определен обем от данни в своя живот).

Въпреки че е TLC SSD, дискът Premier SP550 използва SLC кеширане за по-бързо четене/запис, когато това е необходимо. Моделът поддържа също ниско-енергиен режим SATA DevSlp (device sleep), за да пести енергия и допълнително да удължи живота на батерията на лаптопа.

С технологията LDPC ECC (low-density parity check error correction) грешките в данните се минимизират и се удължава животът на самия SSD. Интелигентното оформяне на данните (data shaping) също поддържа добрия режим на работа и предотвратява износването на NAND-флаш устройството с равномерно разпределение на натоварването на диска, докато RAID енджинът подобрява надеждността на данните.

Софтуерният пакет, доставян заедно с диска, включва Acronis True Image HD, който улеснява прехвърлянето на данни при изграждане на нови системи. Adata Toolbox включва средства за мониторинг и управление на SSD, с информация за състоянието на диска, нивото на износване и продължителността на живота му.

Новият SSD с капацитет 960GB скоро ще бъде достъпен и за потребителите в България от партньорите на Adata. Цената на устройството все още не  обявена от производителя.

Коментари по темата: „Adata обяви SSD с повишена надеждност и защита”

добавете коментар...

  1. Нафарфорий

    Определено ECC няма отношение към удължаването на живота на SSD.
    ECC e само алгоритъм за проверка има ли грешка, ако да то тогава доколкото е възможно се изчислява оригиналната поредица битове и бам до тук и нищо повече това е.

Коментар