Google и LG подготвят смартфон с Android Pay

Nexus смартфон с платежна услуга Android Pay се очаква на пазара тази есен

Nexus смартфон с платежна услуга Android Pay се очаква на пазара тази есен, в резултат на партньорство между Google, LG и Huawei

Смартфон с поддръжка на платежна система Android Pay подготвят за пазара партньорите LG и Google, съобщи корейската агенция Yonhap News, позовавайки се на източници от индустрията.

Предполага се, че съвместният продукт с марка Nexus ще излезе през октомври тази година и освен обновена версия на Android ще предложи услугата на Google за мобилни плащания.

До момента Google е пуснал шест модела Nexus в партньорство с производители като LG, Samsung и HTC. Освен LG в новия проект ще участва и Huawei – китайската компания ще произведе огромен 7,5-ичов модел, докато LG ще бъде ангажирана с 5-инчов Nexus.

Вграждането на фирмени платформи за мобилни плащания е тенденция сред доставчиците на смартфони. Миналата година Apple пусна услугата Apple Pay, която вече е достъпна за потребителите в Северна Америка и Европа, а Samsung ще стартира тази есен подобна система, наречена Samsung Pay.

В момента Samsung Pay преминава тестове сред потребители в Южна Корея. Още този месец се очаква компанията да представи официално услугата заедно с новия фаблет Galaxy Note.

Докато Android Pay и Apple Pay разчитат само на технология NFS, то Samsung Pay поддържа и технология MST (magnetic secure transmission), която е по-сигурна и съвместима с обикновени устройства за четене на кредитни карти.

Коментар