Засилват се слуховете за продажба на Motorola Solutions

Motorola Solutions е едно от спряганите за продажба имена в хай-тек индустрията

Motorola Solutions е едно от спряганите за продажба имена в хай-тек индустрията

Инвестиционната фирма Orbis Investment Management, вторият по големина акционер в Motorola Solutions, ще подкрепи продажбата на американската компания, ако постъпи “справедливо предложение”, предаде Ройтерс.

По-рано тази седмица инвестиционният фонд Silver Lake купи дял в Motorola Solutions на стойност 1 млрд. долара, което породи слухове за възможна продажба на производителя на комуникационно оборудване.

Инвеститори и анализатори, анкетирани от Ройтерс, са единни в мнението си, че Motorola Solutions е привлекателна за частните инвестиционни фирми. Американската високо-технологична компания разполага с 3,11 милиарда долара в наличност, а пазарната й капитализация се оценява на 13 милиарда долара.

Междувременно, шефът на Motorola Solutions Грег Браун отрече информациите, че компанията има планове да стане от публична в частна. Приоритет в момента е ръстът на бизнеса, уверява CEO-то.

Наскоро Блумбърг съобщи, че Motorola Solutions е лансирана за продажба, но не са намерени купувачи на компанията. Преди няколко години Google купи бизнеса на Motorola с мобилни телефони, а по-късно продаде Motorola Mobility на Lenovo.

Коментари по темата: „Засилват се слуховете за продажба на Motorola Solutions”

добавете коментар...

  1. apple

    да платиш 13 млрд за 3,11 млрд

Коментар