CryptoExpert – съхранява данните в защитени трезори

Софтурният инструмент CryptoExpert съхранява важните данни кодирани, в защитени с парола трезори

Софтуерният инструмент CryptoExpert съхранява важните данни кодирани, в защитени с парола трезори

CryptoExpert е професионален софтуер за съхраняване на важна информация – криптирана, в сигурна среда. Приложението създава т.нар. трезори – защитени с парола места, в които се пазят кодираните данни.

При създаване на нов трезор се използва парола, като въвеждането й може да стане чрез виртуална клавиатура. Документите се съхраняват в единичен файл, но в отключен режим трезорът става видим и се ползва като обикновен диск.

Налични са опции за различни алгоритми на кодиране, вкл. Blowfish, CAST, 3DES или AES-256. Можете да зададете също така име на диска, максимален размер на трезора и други параметри.

Възможно е създаване на неограничен брой трезори, отключване на отдалечени трезори през локална мрежа, споделяне на отключени трезори между мрежови потребители и съхранение на ключовете за трезорите на USB флашка.

CryptoExpert включва също функции за автоматично заключване на трезорите след изтичане на определен период на неактивност или при активиране на режим на хибернация, запомняне или изтриване на пароли след определено време и др.

Даунлоуд: CryptoExpert

Коментар