Компютър „флашка” FastDisk идва с Windows 8.1

Миниатюрният компютър FastDisk се включва към HDMI порта на монитор или телевизор

Миниатюрният компютър FastDisk се включва към HDMI порта на монитор или телевизор

На пазара излезе пореден компютър с размерите на флашка, който се свързва към HDMI порта на телевизор или монитор и ги превръща в пълноценен РС. Китайското устройство FastDisk идва с предварително инсталирана операционна система Widndows 8.1.

„Флашката” стъпва на хардуерна платформа Intel Bay Trail, в частност – четириядрен процесор Atom Z3735 с тактова честота 1,33GHz, която може да се повиши до 1,83GHz, допълнен с интегриран графичен контролер Intel HD Graphics.

В това миниатюрно устройство са налични 2GB оперативна памет и 32 или 64GB вградена флаш памет с възможност за разширение с помощта на microSD карти. Предвидени са още безжични модули Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0, порт Micro-USB за захранване и пълноразмерен порт USB.

FastDisk има размери 100х38×10,5 мм и е достъпен в два цвята – черен и сребрист. Компютърчето се продава в онлайн магазина AliExpress на цена от 95 до 115 долара в зависимост от вградената памет.

Коментари по темата: „Компютър „флашка” FastDisk идва с Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. Ив-коооо

    Ами с флашка дето е само с линукс какво ще правиш, освен да дзъткаш у фейса и да гледаш порно.Къде остави сериозната работа, като софтуера с който работят някои хора.Да ти дам за пример себе си, като доктор и имам няколко кабинета, вместо лаптоп се разкарвам с телефона си който е с win8 и там ми е софтуера.
    Мнения трябва да пишат хора които разбират, а не линукс мекерета които са научили две команди.

  2. Ив

    Ще има успех само ако е с Windows XP иначе от Microsoft са назад с краденето на нови идеи.

    Отдавна има пуснати компютър-флашки с Linux работещи отлично бързо и леко.

Коментар