Android смартфони по $50 ще залеят развиващите се страни

Потребителите в Индия и други развиващи се страни ще могат да сдобият с още по-евтини смартфони по програмата Android One

Потребителите в Индия и други развиващи се страни ще могат да сдобият с още по-евтини смартфони по програмата Android One

Google влага сериозни усилия развиващите се страни да получат достъп до смартфони на цени от порядъка на 50 долара. В момента компанията предлага подобни устройства за 100 долара по програмата Android One в Индия и още няколко страни.

Идеята на Google е пазарите в развиващия се свят да бъдат залети с евтини Android устройства и така новите технологии да достигнат до следващия милиард потребители, съобщи TheVerge.com.

Устройствата по проекта Android One се продават на пазарите в седем развиващи се страни, като усилията са насочени най-вече в Индия, която е втората по население държава в света след Китай.

Самият Google не се занимава с разработката на смартфони по проекта Android One. Интернет компанията единствено предоставя на локални партньори списък с изисквания и стандарти за производство и след това проследява  процеса на пускане на Android устройствата.

Коментари по темата: „Android смартфони по $50 ще залеят развиващите се страни”

добавете коментар...

  1. 007

    А ток откъде?

Коментар