Symantec продава Veritas за 8 млрд. долара

Symantec постигна споразумение с инвестиционния фонд The Carlyle Group за продажба на своя бизнес по управление на информацията, известен като Veritas, за сумата от 8 милиарда долара.

Сделката е одобрена единодушно от борда на директорите на Symantec и по план трябва да бъде финализирана на 1 януари 2016 г. В придобиването ще участва и GIC – инвестиционен фонд на сингапурското правителство.

Възможно е в сделката да се включат и други фондове, уточняват от прес-офиса на Symantec, но конкретни имена не се посочват. Продажбата на Veritas ще позволи на Symantec да съсредоточи всичките си усилия върху решенията за защита на информацията, където компанията е лидер с дял от 17,2% в световен мащаб през миналата година, по данни на Gartner.

Veritas притежава активите на бившата компания Veritas Software, която Symantec придоби през 2005 г. за сумата от $13,5 млрд. и след това я преименува. През октомври 2014 г. Symantec се раздели на две компании – Symantec с фокус върху решенията за информационна сигурност и Veritas, която се занимава с решения за управление на информацията.

Коментари по темата: „Symantec продава Veritas за 8 млрд. долара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Продажбата на Veritas може да стане алтернатива на преструктурирането на Symantec, отбелязват анализаторите.

    Сделката обаче не е 100% сигурна, тъй като отделянето на Veritas чрез продажбата й може да наложи тежко данъчно бреме на Symantec.

  2. Anonymous

    Купила за 13,5 млрд$
    Продава за 8 млрд $

Коментар