Излезе финален Firefox 40 в стил Windows 10

Дизайнът на новия браузър Firefox 40 съответства на Windows 10

Дизайнът на новия браузър Firefox 40 съответства на Windows 10

Mozilla пусна финална версия на обновения браузър Firefox 40 за настолни РС и обяви, че мобилна версия за Android ще стане достъпна до края на седмицата. В момента новият браузър е наличен за платформи Windows, Mac и Linux.

Firefox 40 е изпълнен в стила на Windows 10 и предлага няколко нови възможности. Така например, добавена е вградена защита от сваляне на зловредни програми с използване на технологията от Chrome.

В новите табове пък се показват не само сайтовете от историята на сърфиране, но и препоръчвани страници, подбрани на базата на предполагаемите интереси на потребителите. Още едно нововъведение е свързано с гласовия чат Firefox Hello – в него вече е възможно споделяне със събеседниците на връзки от отворените табове.

При опит за инсталиране на разширение без цифров подпис Firefox 40 издава съответното предупреждение, но без да ограничава инсталирането. Подобна забрана ще влезе в сила с версия 42 на браузъра.

Както обикновено, Mozilla съобщава за повишена производителност на новия си браузър, вкл. при изобразяване на графика, скролиране и показване на видео в Linux системи, както и за по-плавни анимации с използване на технологията VSync под Windows.

Даунлоуд: Firefox 40

Коментари по темата: „Излезе финален Firefox 40 в стил Windows 10”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Като беше толкова сложен изборът, защо още на първата страница пише 3 EASY steps и Perfect together

  2. Пейо

    Този външен вид е щото се бори явно да е браузер по подразбиране в Windows 10 и напук на новата система за управление на баузърите.

  3. Anonymous

    Хора, защо по дяволите използвате дума като „Даунлоуд” в българския език ? То е дори трудно и изкривено за изписване…
    Просто напишете „Сваляне”.

  4. каква е тая снимка

    Тази снимка нещо не изглежда както трябва, какви са тези странни border-и 😀

  5. :)

    Е ако не сте се прецакали да си сложите Windows 10, няма да ви изглежда така. Firefox-а си се нагажда към облика на системата на която се инсталира.

  6. :-)

    Мдааа, все пак трябва да мачва на 10ката 🙂

  7. Мда

    Брех че шибан интерфейс са измислили…

Коментар