Кръгъл мини-компютър струва само 136 долара

На пазара е достъпен нов мини-компютър от линията MeegoPad, която се прочу с модела във вид флашка Meego-T01. Сега същият производител предлага MeegoPad T04 – устройство, подобно на миниатюрна летяща чиния и с цена от 136 долара.

Мини компютърът е поместен в кръгъл корпус, „отрязан” от едната страна

Мини компютърът е поместен в кръгъл корпус, „отрязан” от едната страна за достъп до портовете

MeegoPad T04 стъпва на хардуерна платформа Intel Cherry Trail, която включва четириядрен процесор Intel Atom x5-Z8300 на тактова честота 1,44-1,84GHz, допълнен от GPU Intel HD Graphics от осмо поколение с честота 200-500MHz .

Вградената оперативна памет от 2GB е максималната възможна за тази едночипова система (SoC) на Intel. Предвиден е също eMMC диск на Samsung с капацитет 32GB и възможност за разширение на флаш паметта чрез microSD карти с капацитет до 64GB.

Мини компютърът е поместен в кръгъл корпус, „отрязан” от едната страна, като там са разположени интерфейсните портове. Налични са безжични модули Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 4.0, порт Ethernet, видео-изход HDMI, портове USB 3.0 и USB 2.0, изход за слушалки и порт microUSB за захранване със зарядно 5В, 3А.

MeegoPad T04 се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows 8.1 на цена от 136 долара в най-големия онлайн магазин Amazon.com.

Коментари по темата: „Кръгъл мини-компютър струва само 136 долара”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Брей как ли въобще се е зародила ИТ технологията без мъдростите на Нафуф ?

  2. Нафуф

    Майнен ахен на този процесор Intel Atom много по-добре и дори по-евтино ще е с процесор с отворена ARM архитектура + безплатна OS система с отворен код.

Коментар