Cortana по подразбиране и за Android устройства

Потребителите на Android устройства получиха възможност да заменят гласовия си асистент по подразбиране Google Now с конкурентното решение Cortana на Microsoft. Това е резултатът от последното обновление на бета версията на софтуера.

Cortana вече може да се задава като гласов асистент по подразбиране в Android

Cortana вече може да се задава като гласов асистент по подразбиране в Android

Новата функционалност позволява на потребителите да зададат Cortana като стандартен гласов помощник, който заменя Google Now. Досега Cortana, както и всяко друго приложение за Android, можеше да се активира чрез съответната икона, но вече потребителят може да го направи стандартен асистент чрез бутона Home на смартфона или таблета.

Засега обаче интеграцията на Cortana в Android не е пълна. На много Android устройства с произнасяне на „OK, Google” потребителят активира Google Now, докато за Cortana няма такова улеснение. За да реализира аналогична функционалност, разработчиците на Microsoft трябва да използват операции с достъп на ниско ниво до хардуера на устройството.

Cortana за Android е достъпен за участниците в бета програмата на Microsoft. Те могат да си свалят актуалната версия на мобилното приложение – Cortana for Android 1.0.0.204 0 – от онлайн каталога Google Play.

Коментари по темата: „Cortana по подразбиране и за Android устройства”

добавете коментар...

  1. 123

    Ти явно си голям специалист и работиш за водеща ИТ компания.

  2. Нафуф

    Уааооу та това си е чиста порнография Google + Microsoft 🙂

Коментар