Sony: Не качвайте Windows 10 на Vaio до октомври

Sony посъветва притежателите на Vaio да не бързат с инсталиране на Windows 10

Sony посъветва притежателите на Vaio да не бързат с инсталиране на Windows 10

Sony предупреди потребителите на мобилни компютри Vaio да не инсталират новата операционна система Windows 10 поне до октомври тази година. Препоръката е публикувана на официалния сайт за техническа поддръжка на японската компания.

Както е известно, Sony вече не произвежда Vaio и преотстъпи бранда на друг компания, но все още е ангажирана с поддръжката на продадените нейни лаптопи. Причината за предупреждението към собствениците на Vaio е банална – липсата на драйвери за новата ОС.

Windows 10 излезе на 29 юли и много производители на компютри предварително бяха готови с драйвери и софтуер за операционната система, предвид очаквания голям брой безплатни обновявания от потребители на легални версии на Windows 7 и Windows 8.1.

Sony обаче съветва настоятелно потребителите си да не инсталират Windows 10 на ноутбуци Vaio преди появата на съответните драйвери, които да гарантират пълноценна работоспособност на мобилните компютри.

За лаптопи Vaio с Windows 8.1 драйверите ще се появят най-рано през октомври 2015 г., а собствениците на модели с Windows 8 ще трябва да почакат до ноември. Сроковете за пускане на драйвери за Vaio под управление на Windows 7 SP1 все още не са обявени.

Коментари по темата: „Sony: Не качвайте Windows 10 на Vaio до октомври”

добавете коментар...

  1. Pako

    Защото ще им джафкат после на съпорта затова…

  2. Нафуф

    Защо да не се изказват и да джавкат подчинените компании кученца и слуги на Microsoft.

  3. лесно е

    Защо сони се изказватб за продуктите на друга компания?

  4. Pivan

    Какво им пречи да ръгнат един Ubuntu?
    Явно основно мързела ги възспира хората да направят необходимата крачка напред.

  5. Ivan

    Явно всички карат на Windows XP. горките!?

Коментар