Професор си направи трето ухо, ще го свърже с интернет

Професор по изкуства и роботи от Университета Питсбърг създаде ухо с възможност за достъп до интернет. Необичайният орган е разположен на лявата ръка на Стелиос Аркадиу, известен още с псевдонима Стеларк, и ще позволи на хората по цял свят да слушат това, което чува и професорът.

Умели медици са имплантирали под кожата на Стеларк биополимерен скелет с форма на ухо, който в продължение на шест месеца е обраснал с тъкан и кръвоносни съдове. Частично това е хирургическа конструкция и частично – израснали клетки, пояснява професорът.

В бъдеще Стеларк планира да вгради в ухото микрофон, Wi-Fi и GPS модули, благодарение на които други хора ще могат в режим на реално време да проследяват преместването на човека с три уши, както и да чуват това, което той самият чува.

Това не е първият експеримент, който Стеларк прави със своето тяло. Сред многобройните му изобретения е 600-килограмов екзоскелет във вид на паяк, както и механизъм, прикрепен към дясната ръка, който се контролира от мускулите на краката и корема.

Коментари по темата: „Професор си направи трето ухо, ще го свърже с интернет”

добавете коментар...

  1. Иван

    Това е само за експеримента, за да се докаже и покаже че е възможно и изпълнимо.
    След това ще бъдат далавераджийските импланти с повече възможности и ползи 🙂

  2. typak

    a dalaverata ot tazi rabota kakva e che ne razbrah?

  3. :o)

    Ебааааааааах ти киборга 🙂

Коментар