Варненският свободен университет с програма по софтуерно инженерство

Магистърска програма по софтуерно инженерство, разработена за нуждите на бизнеса, прие академичният съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Учебният план предвижда изграждане на умения за управление на ИТ проекти, което досега не е застъпено в нито един от българските университети, съобщиха от Сирма Груп, с чието сътрудничество е създадена програмата.
“Съвместната работа на хабилитирани преподаватели и специалисти от практиката е гаранция за високото ниво на обучението и успешната реализация на завършилите програмата във водещи софтуерни фирми”, заяви деканът на Стопанския факултет проф. д-р инж. Николай Лютов.
Приетият учебен план на програмата отговаря на най-добрите международни практики в областта на обучението по компютърни науки и съответства изцяло на актуалните потребности на българските софтуерни компании, посочиха от Сирма Груп. Студентите, специализиращи компютърното програмиране, ще изучават технологии за управление на процесите при създаване на програмни продукти и ще участват в реални проекти на Сирма Груп.
Учебното съдържание е съставено като надстройка към познанията, които студентите получават в бакалавърския курс, предлаган от техническите университети във Варна, София, Габрово и Русе. Завършилите Магистърската програма ще могат да започнат веднага работа на най-високите нива в ИТ бизнеса, увериха от Сирма.
Предвижда се първите студенти да започнат обучението си през есента на 2008 г. и да завършат пълния курс на програмата в рамките на три семестъра.

Коментар