Родна гейм компания поглежда към азиатския пазар

Зариба планира съвместни проекти и стъпване на азиатския пазар, обяви Любомир Георгиев, мениджър в българската компания, на изложението в Шанхай

Зариба планира съвместни проекти и стъпване на азиатския пазар, обяви Любомир Георгиев, мениджър в българската компания, на изложението China Joy в Шанхай

Българското гейм студио Зариба представи страната ни на голямото изложение и конференция China Joy, което се проведе в офиса на Microsoft в многомилионния Шанхай в началото на август.

Родната компания бе поканена на геймърското събитие от китайската корпорация OpenXLive – най-големия издател и дистрибутор на Windows Phone игри с над 60 милиона потребители.

Зариба планира съвместни проекти и стъпване на азиатския пазар, като за целта разработва нови стратегически канали и дистрибуция, обяви Любомир Георгиев, мениджър в българската компания, която единствена представи страната ни на China Joy и бе сред малкото европейски представители на бранша.

В изложението участваха правителствени делегати, софтуерни разработчици и представители на някои от големите корпорации в мобилната индустрия.

Един от проектите на Зариба е мобилно приложение Belot.BG за iOS устройства, което се разработва от Студио Казуалино (част от Зариба). Играта излезе в началото на юли тази година и веднага стана топ безплатно приложение в каталога Apple App Store.

Коментари по темата: „Родна гейм компания поглежда към азиатския пазар”

добавете коментар...

  1. :o)

    Този лектора, еврейско кепе ли е сложил? 🙂

  2. Пиван

    Ще е добре да се направи и такава игра симулация на държавата България.
    Всеки да може ни такова държавата за кеф. 🙂

  3. Примерно нали ако

    Би било дробе една игра с историческа тема тракийска цивилизация култура бит войни евентуално някога

Коментар