Lenovo разширява производството в Индия

Lenovo насочва инвестиции в Индия, на фона на трудностите на китайския пазар

Lenovo насочва инвестиции в Индия, на фона на трудностите на китайския пазар

Трудностите, които изпитва Lenovo на родния си пазар в Китай, подтикнаха компанията да разшири производството извън пределите на страната. В частност, Lenovo избра Индия за нова производствена площадка за своите мобилни устройства, предаде Блумбърг.

Lenovo ще произвежда смартфони с бранда на Motorola Mobility (придобит от китайската компания) в индийския град Сриперумбудур, по-конкретно в завода на своя партньор Flex. Става въпрос за производство на около 6 милиона устройства годишно.

Около 1500 работници в индийското предприятие на Flex ще бъдат ангажирани с продуктите на Lenovo. Размерът на инвестицията обаче не се съобщава.

Междувременно, Lenovo планира да пусне производствена линия и за персонални компютри в индийския град Пудучери. Според анализатори, в условията на забавен ръст на китайския пазар, все повече производители отиват в Индия, виждайки в тази страна голям потенциален пазар.

Foxconn Technology Group, най-големият в света производител на електроника по поръчка, започна да сглобява в Индия смартфоните на редица китайки марки, вкл. Xiaomi и OnePlus. Същото направи и Lenovo. В страната инвестират все повече и други големи играчи от индустрията на потребителската електроника.

Коментар