Samsung оряза заплатите на топ мениджърите

В резултат на слабите финансови резултати на Samsung, възнагражденията на топ мениджърите на компанията рязко намаляха

В резултат на слабите финансови резултати на Samsung, възнагражденията на топ мениджърите в компанията рязко намаляха

Възнагражденията на топ мениджърите в Samsung Electronics намаляха осезаемо през първата половина на годината. Така например, шeфът на мобилния бизнес на компанията Шин Джонг Киун е получил около 1,4 млн. долара, което е с 85,5% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, съобщи агенция Yonhap News.

Най-много пари е заработил шефът на полупроводниковото подразделение Куон О Хиун – около 2,5 млн. долара, но това е над два пъти по-малко от 5,4-те млн. долара, които мениджърът е получил за периода януари-юни 2014 г.

С повече от 43% е намаляло възнаграждението на Юн Бу Киун, шеф на подразделението за потребителска електроника – той е получил 1,9 млн. долара, спрямо 2,9 млн. долара година по-рано.

Орязването на премиите и заплатите е продиктувано от спада в приходите от продажби на смартфони и влошените като цяло финансови показатели на компанията. През второто тримесечие на 2015 г. Samsung отчете близо 8% спад на чистата печалба, заради слабо търсене на флагманите Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge.

Коментар