Дори близнаци не могат да излъжат Windows Hello

Microsoft въведе революционен метод за биометрична идентификация с новата операционна система Windows 10. Вече се появиха и резултати от първите изследвания доколко сигурна е технологията Windows Hello.

За целите на изследването редакцията на The Australian е привлякла шест двойки близнаци, като им поставила задача да излъжат Windows 10. В хода на експеримента е използван ноутбук Lenovo Thinkpad Yoga 14 с уеб камера Intel RealSense, като единият от близнаците е създавал акаунт, а другият е пробвал да влезе в системата с него.

Резултатът надминава всички очаквания: Windows Hello нито веднъж не е допуснал в системата лъжливия близнак, дори когато той се опитвал да хитрува, да сваля или слага очила, или пък да използва други уловки.

В един от случаите на две сестри-близначки е отказан достъп едновременно, в друга ситуация обработката на изображения е отнемала много време, но като цяло системата е работила изключително надеждно.

Windows Hello допуска грешка по-рядко от един път на 100 000 опита за достъп, което прави системата по-надеждна от паролите, твърди Microsoft. Уникалният биометричен ключ за идентификация се съхранява само локално на устройството, на което се използва – това означава, че дори при опит за взлом на компютъра, хакерите трябва да получат физически достъп до него.

Коментари по темата: „Дори близнаци не могат да излъжат Windows Hello”

добавете коментар...

  1. haha

    защити мащити, ама не могат създадът AI който да плюй ругай кат вас:) евалата хаха

  2. Ивомир

    Ха-ха дорде чичко Иван дървара с резачката да сичие високите дървеса дето не ги стига нито по височина нито по интелект. 🙂

    Windows е направен за цъвули като тебе Иване средностатистически средно интелигентен човечец с умения на секретарка блондинка. Истинските ИТ спецове работят и на Linux и на Windows и си имат пълното право да изказват мнението си.

    Линуксарите ползуват еднакво добре и Linux и скапаният Windows.
    Обаче windows юзерите са ограничени и умствено осакатени и затова за тях гроздето е кисело щото било недостижимо.

  3. Иван

    Тук има дървета, които считат себе си за големи “спецове” и като чуят Windows, веднага почват да плюят по тази операционна система, без въобще да са наясно за какво става дума! Но е доста “фешън” да си анти-уиндоус и много голям спец по Линукс – нищо, че си цървул, който е научил нещо за Линукс, и счита, че веднага е задължително да покажеш колко слабостти има Уиндоус. Просто и двете системи си имат своите плюсове и минуси, и само изключително големи IT спецове имат право да се произнасят по тях, а не всеки пишеш цървул….

  4. (c:

    ъъъ, “локално на устройството” е точно 0 сигурност, но щом казвате …

  5. Иван

    Как ще е боклук та това е чудо голямо – супер фийчър без който хората няма да могат да живеят. 🙂 Следващата функционалност е Windows 10 да прави клизми на хора със запек.

  6. бг

    edade ти за теб говориш нали?

  7. edade

    освен това е пълен поклук

Коментар