Intel разработва процесор Xeon с 22 ядра

Intel ще допълни портфолиото си от процесори с 22-ядрен чип Xeon

Intel ще попълни портфолиото си от процесори с 22-ядрен чип Xeon

Intel планира да пусне 22-ядрен процесор Xeon E5-2600 V4 с микроархитектура Broadwell-EP, стана ясно по-рано тази седмица на форума за разработчици IDF 2015.

Новият 14-нанометров чип трябва да излезе на пазара през четвъртото тримесечие. 22-те ядра на Xeon E5-2600 V4 ще могат да изпълняват едновременно до 44 потока от команди.

Всяко ядро ще има 2,5MB кеш, т.е. сумарният обем кеш ще достига 55MB. В зависимост от броя на ядрата, TDP на процесора ще се движи в границите от 55 до 145 вата.

Микроархитектурата Broadwell-EP се отличава с до 40 линии PCI-Express и четириканален контролер DDR4. Бъдещият процесор ще се монтира в цокъл Socket R3, съобщи WCCFtech.com.

Новият Xeon ще се използва със съществуващите платформи Brickland и Grantley. Последната включва чипсет C610 и контролери Ethernet XL710 и X550, като на нейна база ще се проектират системи с един, два и четири процесорни цокъла за Xeon E5-2600 V4.

Коментари по темата: „Intel разработва процесор Xeon с 22 ядра”

добавете коментар...

  1. Ивомир

    Винаги истината не се харесва, но какво да се прави и това често пречи на мечтателите да си мечтаят.

    Ако повечето хора сме трезви и с практичен ум – ще подкрепяме, купуваме и мечтаем за AMD, ARM, Raspberry Pi, Linux.

  2. Пламен

    Смени си батериите на сарказъм-детектора. Нещо не работи.

  3. Пиван

    Е и на какво ще туриш тоя процесор? Това не е за десктоп, а за сървър. По българските стандарти и заплати няма да можеш си го купиш, освен ако не си некоя чичка пичка с крадени пари.

  4. Пламен

    Супер, ще взема два.

Коментар