Windows 10 измести по популярност Windows 8

Windows 10 се изкачва бързо в класацията на най-популярните операционни системи (източник: StatCounter, 20 август)

Windows 10 се изкачва бързо в класацията на най-популярните операционни системи (източник: StatCounter, 20 август)

Новата операционна система Windows 10 набира бързо популярност, сочат статистики от различни изследователски компании. По данни на StatCounter от 20 август, делът на десeтката превишава 5,8% и тя вече изпреварва Windows 8, заемайки пето място сред всички платформи.

StatCounter отчита мрежовата активност на потребителите, а не техния абсолютен брой. На същия принцип работи и GoSquared, която показва данни в реално време, вместо за денонощие, и ги съхранява по часове във вид на графика. Данните от 20 август показват пик от 15,7% на Windows 10 сред останалите Windows платформи.

Разбира се, основният фактор за бързото популяризиране на Windows 10 е възможността за безплатно обновление, която Microsoft осигури за легалните потребители на Windows 7 и Windows 8/8.1 в продължение на една година от излизането на новата ОС на 29 юли. Освен това, в рамките на един месец след обновлението до Windows 10, потребителите могат да се върнат безпроблемно към старата си ОС.

Коментари по темата: „Windows 10 измести по популярност Windows 8”

добавете коментар...

  1. Зона Б-51

    То не се знае кой е по-прецакан, ще изчакаме да видим, като се включат лицензите и новата превенция от SLIC кракване от boot сектора.

  2. б

    е чак пък кофти

  3. Емко

    jjj, ти какво предлагаш? Да си останат на по-кофти старото ли? Ти може би не си ъпдейтваш системата, а?

  4. jjj

    щото ви го навряха искаш не искаш това е.
    Всички зомбита ръцете горе, как не искате, сори немое безплатно е

Коментар