WinPrivacy Plus – блокира програми с връзка към интернет

WinPrivacy наблюдава работата на приложенията и дава възможност за блокиране на връзки

WinPrivacy Plus наблюдава работата на приложенията и дава възможност за блокиране на връзки

Някои програми на компютрите ни регулярно се свързват към интернет за обмен на данни, без да ни уведомяват за това. Понякога, подобно поведение може да бъде свързано с атаки от зловреден софтуер, така че е добре да разполагаме с инструмент, който може да следи и блокира подозрителните интернет връзки.

WinPrivacy е една от помощните програми за тази цел. Тя наблюдава работата на приложенията, които се свързват към интернет, и дава възможност за блокиране на мрежовите връзки.

Програмата има интуитивен графичен интерфейс, така че може да се ползва с лекота и от неопитни потребители, които искат да контролират интернет активността на софтуера си. WinPrivacy Plus дава подробна статистика (лог) за всеки изминал ден, вкл. колко и кои програми са се свързали към мрежата, колко от тях са блокирани и др.

Приложението анализира автоматично информацията в компютъра и създава списък с всички процеси, които се изпълняват в момента и осъществяват достъп до интернет. В допълнение, WinPrivacy Plus показва подробности за датата и точното време на първоначалната връзка, последната сесия и общия брой връзки.

Друга полезна функция на програмата е проследяване на историята на сърфиране в мрежата и по-точно – откриване на сайтовете, които анализират поведението на поведението на потребителите.

Като цяло, WinPrivacy Plus се явява полезен инструмент за потребители, които искат да са сигурни, че програмите в техните компютри не се свързват с интернет освен ако това не им е позволено и също така да разпознаят сайтове, които събират информация за поведението им.

Даунлоуд: WinPrivacy Plus

Коментар