Keep Folder Safe – заключва и защитава папки

china_hackerKeep Folder Safe е олекотена помощна програма, която защитава от неоторизиран достъп лична или друга важна информация на компютъра. Приложението може да заключи дадени папки и да ги направи по този начин недостъпни за нежелани потребители.

Работата с програмата е максимално улеснена. Избирате функция Lock и желаната папка. Веднъж заключена, папката се изобразява като затворен катинар, който показва нейното състояние.

За да получите достъп до съдържанието на заключена папка, трябва да изберете съответната функция за отключване от интерфейса на програмата и след това – да посочите папката за отключване.

Keep Folder Safe използва алгоритъм, който е замислен да издържа на атаки от типа „груба сила” (brute force). Но от друга страна, показването на папката като заключен катинар, прави защитените папки лесна мишена.

Освен това достъпът до интерфейса на Keep Folder Safe не е защитен с парола или друг метод, така че потребители, които познават програмата, могат лесно да отключат папките.

Ето защо като допълнителна мярка за сигурност можете да скриете иконата на Keep Folder Safe на по-малко видимо място, както и да инсталирате програмата в специална папка, вместо в тази по подразбиране – Program Files.

Даунлоуд: Keep Folder Safe

Коментари по темата: „Keep Folder Safe – заключва и защитава папки”

добавете коментар...

  1. Стойков

    Е няма толкова нелепа статия за толкова нелепа птограма.
    “Можете да скриете иконката на програмата на по-малко видимо място както и да инсталирате програмат извън Program Files”.
    Това е най-глупавия начин за защита. Все едно папката която искам да не бъде отваряна да я направя скрита и да я завра някъде.
    Дори се учудвам, че в днешно време някой ще си губи времето да направи толкова несигурна програма за “сигурност”, освен ако в ндя няма някой троянец, шпионон или някакъв друг вид Mallware.

    Имате се за сериозно издание, намерете си компютърни специалисти, които поне да ви проверяват глупостите, които пишете. Ако не можете да си намерите затваряйте кепенците или започнете да пишете за нещо, от което разбирате.

Коментар