HP предлага най-голямото портфолио от продукти за цифров цветен печат

HP днес представи най-новите си продукти и технологии за цифров печат, които имат за цел да позволят на потребителите, занимаващи се с печатни услуги, да бъдат конкурентоспособни и успешно да се възползват от възможностите за растеж.
С новите решения и неотдавнашното придобиване на NUR Macroprinterd Ltd. и MacDermid ColorSpan Inc. HP вече предлага на доставчиците на печатни услуги най-голямото портфолио за печат на цветни цифрови изображения. Това е част от Print 2.0 стратегията на HP за увеличаване на количеството дигитално отпечатани страници годишно, както и намаляване на цените на печат за пазари с големи обеми.
HP изчислява, че до 2010 г. стойността на отпечатаните страници на световния пазар за печатни услуги ще бъде 663 млрд. щатски долара. Близо 80% от този растеж ще е в резултат от маркетингови материали, етикети и опаковки, издателска дейност и изложения – всички пазари, към които е насочено портфолиото на HP.
Потребителите вече осъзнават стойността на новите решения като цифровите преси HP Indigo и HP Inkjet High-speed Production Solutions. Новите технологии се представят публично за пръв път на щанда на HP, в Зала 8А на специалното изложение за доставчици на печатни услуги Drupa 2008.
Основните предложения са:
·         Три нови цифрови преси HP Indigo – в т.ч. моделът 7000, който предлага значително по-високо качество от аналоговия печат.
·         Високоскоростна, 36-инчова (914 мм.) мастиленоструйна ролна преса – един от най-модерните примери днес за евтиния, високопроизводителен потенциал на мастиленоструйната технология.
·         Принтер HP Designjet L65500 – първи модел от новата категория широкоформатни принтери с мастила HP Latex Inks, които намаляват въздействието на печата върху околната среда и предлагат голямо разнообразие от вътрешни и външни решения, както и качество и трайност при високи скорости на печат.
·         Четиринадесет нови медии за широкоформатен печат – в т.ч. пет рециклируеми медии, които са съвместими с HP Latex Printing Technologies. Специално обработените HP Tyvek Banner и HP High Density Polyethylene Reinforced Banner предлагат качество и трайност на изображението при печат с латексни и ниско-солвентни мастила на HP.
·         HP SmartStream Workflow Portfolio от сървъри за печат и софтуерни инструменти – за цялостно управление на печата през целия му жизнен цикъл, вкл. новият HP SmartStream Director.
·         Нова технология за цветова обработка HP Scalable Printing Technology от HP Specialty Printing Systems.
HP обяви и намерението си да внедри Scalable Printing Technology в бъдещите си продукти.
„Преходът от аналогов към цифров печат води до повишено търсене на достъп до информация и богато цифрово съдържание, създавайки предизвикателства и възможности за предприятията, занимаващи се с печатни услуги”, каза Виомеш Джоши, изпълнителен вицепрезидент на HP Imaging and Printing Group. „С едно от най-иновативните портфолиа от цифрови продукти, решения и услуги и непоколебима ангажираност към потребителите и околната среда, HP има готовност да помогне на потребителите да успеят в този все по-цифров свят”.
По-висока производителност и нови възможности за HP Indigo
Трите нови преси HP Indigo са най-мащабното представяне на HP Indigo продукти след като Indigo за пръв път даде начало на революцията в цифровите цветове преди 15 години.
HP Indigo 7000 Digital Press, която вече се използва от няколко печатници в цял свят, печата 120 висококачествени, четирицветни страници с размер А4 в минута. Печата също голям брой статични задания от едно до хиляди копия, както и различни задания, изискващи възможностите на цифровия печат, където "всяка страница трябва да бъде различна”. HP Indigo 7000 предлага ниски разходи за потребители, надхвърлящи нивото от 1 млн. страници, значително скъсявайки срока на изплащане спрямо офсетовия печат.
Lifetouch, водещ доставчик на професионални изображения за училища, църкви и търговски обекти, участва в бета програмата на новата цифрова преса HP Indigo 7000 като част от усилията си да внедри нови технологии. Пресата е инсталирана през м. февруари и вече е помогнала на Lifetouch да поддържа високите стандарти за качество и ефективност, които правят фирмата лидер във фотографията, печата и издателската дейност.
„HP е сред главници виновници за успеха на Lifetouch”, каза Дейв Бъркемайер, вицепрезидент Производство, Lifetouch. "Произвеждаме една от най-големите продуктови линии на HP Indigo 7000 Digital Press и качеството и изработката трябва да бъдат идеални. Засега HP 7000 се справя отлично.”
Пресите HP Indigo WS6000 и W7200, които са представени на DRUPA, са високопроизводителни ролни цифрови преси. Моделът WS6000, който се очаква да бъде пуснат на пазара в началото на 2009 г., предлага два пъти по-висока производителност от успешния модел HP Indigo WS4500 и е предназначен за производители на етикети и опаковки с високи обеми и кратки до средни срокове. Пресата W7200 е идеална за висококачествена издателска дейност, рекламни брошури и промоционални материали. Тя се очаква да бъде в наличност през втората половина на 2009 г.
Най-успешната цифрова преса на компанията – HP Indigo 5500, е подобрена с опции, позволяващи по-висока производителност, в т.ч. допълнителна система за подаване на хартията, вътрешна връзка към HP Indigo UV Coater и набор, позволяващ печат на по-плътни носители.
С новия HP Indigo Print Care, потребителите може да бъде удължено времето на работа на устройството и непрекъснат печат. Продуктът предлага активни инструменти за диагностика и помощ за качеството на печат, наред с навременна поддръжка на услугите от HP за бързо и точно определяне на проблемите и тяхното разрешаване. Предлаган с новия модел HP Indigo 7000, пакетът ще се лансира и с други преси HP Indigo и широкоформатни принтери на HP в бъдеще.
Потребители и партньори за HP Inkjet Web Press
HP Inkjet Web Press повишава производителността и намалява разходите за пазарите с големи обеми на печат. Давайки нов живот на неикономичните аналогови процеси на печат, платформата за цифров печат предлага невиждано досега съчетание на качество на цветовете, производителност и разходи за доставчиците на печатни услуги – печат на рекламни брошури, промоционални материали, книгоиздаване и издаване на вестници.
Представяйки потенциала на Scalable Printing Technology, HP представя на drupa 36-инчов вариант на HP Inkjet Web Press, който достига скорости до 400 фута (122 метра) на минута при 600×600 точки на инч – произвеждайки до 3200 страници А4 в минута. Ключов елемент от представянето са решенията за партньори на компанията, които ще позволят цялостно производство в целевите пазари на HP за мастиленоструен печат на големи обеми..
HP обяви и няколко нови бета проекта за HP Inkjet Web Press, който се очаква да бъде пуснат на пазара през есента на 2009 г., в т.ч.:
·         O’Neil Data Systems, национален доставчик на издателски и маркетингови услуги за големи американски организации. В продължение на повече от 30 години компанията е лидер в технологичните издателски услуги, вкл. високоскоростен цифров печат, автоматично комплектоване, офсетов печат, съхранение, доставка на електронни документи и уеб-приложения.
·         CPI е водещ производител на монохромни и двуцветни книги и водещ производител на книги в Европа. Като основен доставчик на издателската индустрия, CPI е увеличила продажбите си от 25 млн. долара през 1996 г. до близо 600 млн. долара през 2007 г.
·         The Taylor Corporation, компания в списъка на Forbes Private 200, разполага с над 100 дъщерни компании и 14 хил. служители. Taylor е една от специализираните компании за печат, медии и маркетинг в Северна Америка. Компаниите на Taylor съсредоточават усилията си върху отличителни продукти, високо качество и изключителни услуги.
HP Latex Printing Technologies намаляват въздействието на печата върху околната среда
104-инчовият принтер HP Designjet L65500 е първият от новата категория широкоформатни принтери с HP Latex Inks и HP Wide Scan Printing Technology. Доставчиците на печатни услуги могат да разширят портфолиата си с този единствен, мултифункционален принтер, който може да произведе голям брой различни външни и вътрешни приложения – от рекламни стативи, рекламни табели, стенни плакати и графики до изображения за превозни средства и табели – предлагайки качество и трайност при високи скорости на печат.
Копията, произведени с HP Latex Inks са без мирис и отделят изключителни ниски нива на летливи органични съединения. Не се изисква специална вентилация за покриване на стандартите за работа с химикали или специални разрешителни за изхвърляне на въздуха, които спомага за една по-добра среда на печат. HP Latex Inks не се отнасят към опасните отпадъци или лесно запалимите вещества. Мастилата не произвеждат озонови емисии при печат, не съдържат опасни замърсители на въздуха или алергени и съответстват на индустриалната сертификация Nordic Swan.
14-те нови широкоформатни медии на HP включват пет рециклируеми медии, които са съвместими с HP Latex Printing Technologies. Използвайки нова технология за обработка на повърхността на HP, HP Tyvek Banner и HP High Density Polyethylene Reinforced Banner предлагат високо качество на изображението и трайност при печат с HP Latex Inks или ниско солвентните мастила на HP.
За безпроблемна интеграция със съществуващите работни процеси на потребителите, HP работи съвместно с водещи софтуерни производители, в т.ч. AIT, Caldera Graphics, ColorGATE, Ergosoft, ONYX Graphics, SA International и Wasatch, за да разработи решения за принтера HP Designjet L65500. Също така, ще пусне в обръщение Registered Developed Program с цел да гарантира, че потребителите на HP Latex Printing Technologies ще могат да избират сред широк набор от субстрати, подходящи за нови и вече съществуващи приложения.
Висока производителност за реални работни процеси
HP SmartStream Digital Workflow Portfolio е разработено с цел да отговори на нуждите на най-различни пазарни сегменти и приложения и да предложи управление на работния процес от създаване на заданието до крайното му изпълнение.
Портфолиото включва наскоро обявения HP SmartStream Director – решение, основано на технологията Press-sense; цяла серия от сървъри за печат; софтуер за персонализация HP SmartStream Designer, който се предлага със системите HP Scitex и HP Indigo; и HP SmartStream Color Manager Kit за устройства HP Scitex.
Най-голям избор от транспромоционални решения за печат
На изложението DRUPA HP за първи път представя цялостна гама от транспромоционални решения за печат. На щанда на компанията, потребителите могат да видят демонстрации на живо на новите решения HP Indigo, Inkjet Web Press и Specialty Printing Systems.
Изложените решения за управление на работния процес за производство на транспромоционални материали включват продукти от HP SmartStream Digital Workflow Portfolio и Exstream Software – компания за решения в издателската дейност, която HP придоби преди година.
HP ще направи и първата демонстрация на HP Scalable Printing Technology при CMYK печат на рекламни материали, която е разработена да изведе цветовете от външната страна на плика за по-силно въздействие.
Също така, новите решения от серията HP Specialty Printing Solutions, представени на DRUPA, включват алтернативата за евтин монохромен цифров печат с оторизирания партньор на компанията DJM и още едно четирицветно решение на Scalable Printing Technology – решението SI1000 за печат на CD/DVD, вградено в новия продукт на оторизирания партньор на компанията LSK Data Systems.
Лидер в предоставянето на цифрови технологии
В резултат от успеха на клиентите си, решенията на HP са сред най-динамично развиващите се и широко използвани решения в съответните пазарни сегменти в цял свят, вкл. широкоформатен и индустриален печат, широкоформатен технически печат, печат на цифрово съдържание в големи обеми, цифров печат на етикети и рекламни брошури.
·         Обемът страници, напечатани с преса HP Indigo се е увеличил с над 40% всяко тримесечие от 2003 г. насам, като в момента пресите HP Indigo в цял свят печатат общо над 10 млрд. страници на година.
·         Годишният обем на широкоформатните принтери на HP се е увеличил с 25% с напечатани 549 млн. кв. м. на системи на HP през 2007 г. в цял свят.
·         След придобиването на ColorSpan и NUR Macroprinters, HP е лидер в сферата на широкоформатния UV печат.
Повече информация за предложенията на HP на изложението drupa можете да намерите на адрес www.hp.com/go/drupa2008. Повече подробности за портфолиото HP Graphic Arts можете да намерите на www.hp.com/go/graphicarts.

Коментар