Първите Coolpad смартфони излизат на пазара у нас

Coolpad Modena има 5,5-инчов qHD IPS дисплей и четириядрен 1,2GHz процесор

Coolpad Modena има 5,5-инчов qHD IPS дисплей и четириядрен 1,2GHz процесор

Два достъпни смартфона на един от най-големите китайски производители, Coolpad, излизат в магазините на Виваком тази седмица. Това е дебют на китайски бранд, известен със стилните си устройства, на пазара в България.

Coolpad Modena притежава 5,5-инчов qHD IPS дисплей и четириядрен 1,2GHz процесор, поддържа работа с две сим карти едновременно и се управлява от операционна система Android 5.1 (Lollipop). Потребителите могат да разчитат на 8MP основна камера с LED светкавица и 2MP селфи камера.

Coolpad Porto е снабден с 4,7-инчов qHD IPS дисплей и четириядрен 1,2GHz процесор

Coolpad Porto е снабден с 4,7-инчов qHD IPS дисплей и четириядрен 1,2GHz процесор

Моделът Coolpad Porto се нарежда сред най-тънките и леки смартфони на пазара. Корпусът e направен от ядки кашу, като този материал е не само природосъобразен, но и предотвратява отпечатъците от пръсти.

Coolpad Porto е снабден с 4,7-инчов qHD IPS дисплей и четириядрен 1,2GHz процесор. Устройството разполага с 8MP основна камера, както и с 5MP предна камера с редица специални ефекти за селфи снимки. Освен това може да контролира и всеки домашен уред, който има инфрачервена функция за дистанционно управление.

Двата смартфона се отличават и с иновативна технология за управление – само с написване на една буква потребителят може да стартира приложение, а с двойно докосване на екрана телефонът „се събужда”.

Coolpad Modena се предлага от Виваком за 7,90 лева на месец, а моделът Porto – за 6,90 лева на месец, в комбинация с тарифен план Maxicall XXL и договор за две години, уточниха от телекома.

Коментар