Acrobat 9 променя PDF комуникацията

Новият софтуерен продукт Adobe Acrobat 9 променя процеса на създаване и споделяне на интерактивни документи. За първи път потребителите могат да използват технологията Adobe Flash в PDF файлове, заяви регионалният мениджър на Adobe Селами Гюл при официалното представяне на продукта в България.
Концепцията на Adobe за PDF портфолио е обезпечена от инструменти в Acrobat 9, чрез които бизнес потребителите могат да обединяват различни по тип файлове като документи, видео, звук и дори 3D обекти в един компресиран PDF файл. След това те могат да изберат готово или създадат свое оформление на изходния файл, като добавят навигация и изградят цялостния външен вид в съответствие с търговската си марка, обясни Мирко Ледик от отдел „Продажби” в компанията. Така изходящата комуникация като търговски предложения, юридически документи и съпътстващите ги допълнителни файлове придобиват много по-персонализиран и привлекателен вид.
Acrobat 9 позволява онлайн сътрудничество и работа по един и същ PDF документ в реално време през Acrobat.com – пакет от онлайн услуги, чиято бета версия Adobe анонсира по-рано. Потребителите могат да използват Acrobat.com за съхранение и споделяне на файлове, както и да събират коментари и редакции по общ документ в реално време чрез Adobe Buzzword. Достъпна е също услугата Adobe ConnectNow за провеждане на уеб конференции, която осигурява достъп до десктопа на събеседника, конферентна връзка с видео и аудио и вграден чат клиент.
Семейството на Acrobat 9 включва продуктите Acrobat 9 Standard, Acrobat 9 Pro и Acrobat 9 Pro Extended. Най-богатият на функционалност член на семейството, Acrobat 9 Pro Extended, интегрира в себе си Acrobat Presenter – софтуер за лесно трансформиране на Microsoft PowerPoint документи в мултимедийни презентации под формата на PDF файл. Всички продукти се предлагат на българския пазар чрез дистрибуторите BMG и BBS.

Коментар