Microsoft подобри софтуера за разпознаване на говор

Демонстрация на подобрен софтуер за разпознаване на говор направи Microsoft по време на конференция в Ню Йорк през седмицата. Новото средство ще бъде част от предстоящата да излезе операционна система Windows Vista, както и от фирмения Office Communications Server 2007.

Софтуерът ще позволи на потребителите да диктуват текст и да издават команди към компютъра. Новата функционалност е достъпна на осем езика. Интерактивна обучаваща система ще оптимизира действието на продукта спрямо гласа на конкретния потребител.

Демонстрацията на продукта възвърна доверието в гласовата технология на Microsoft, след недотам успешното й представяне предходния месец по време на събитие, свързано с Vista, когато бе открит бъг в системата. И въпреки че Microsoft реагира бързо с поправка на проблема, видеото с провалената демонстрация беше качено на популярния сайт YouTube и получи широко медийно отразяване.

Новият софтуер Microsoft Speech Server 2007 ще бъде напълно интегриран в Office Communications Server 2007, за да добави възможности за разпознаване на говор в мигновени комуникации, VoIP, аудио и видеоконференции. Очаква се комуникационният сървър на Microsoft да излезе на пазара през първата четвърт на следващата година.

по темата: „Microsoft подобри софтуера за разпознаване на говор”

добавете коментар...

  1. Avatar

    Ето и записа от предната демонстрация: http://video.google.com/videoplay?docid=-1123221217782777472&q=Vista+speech

Коментар