Satellite Click 10 лесно се превръща от лаптоп в таблет

Toshiba Satellite Click 10 може да се ползва в ролята на лаптоп и таблет

Toshiba Satellite Click 10 може да се ползва в ролята на лаптоп и таблет

Ново хибридно устройство на Toshiba позволява на потребителите да избират между лаптоп или таблет с един клик. Satellite Click 10 се трансформира лесно от продуктивен лаптоп с пълноразмерна клавиатура в интуитивен таблет за споделяне на съдържание.

Моделът разполага с 25,7-сантиметров (10,1-инчов) WUXGA дисплей 1920х1200 пиксела, който предлага по-висока от стандартната Full HD резолюция, широк зрителен ъгъл от 178° и високата яркост за работа дори на открито.

Дългият живот на батерията – до 15 часа – позволява автономна работа в продължение на почти два работни дни. Интелигентната система на двете батерии зарежда първо таблета, който от своя страна започва да се разрежда след клавиатурата, за да се максимизира неговата употреба, когато не е свързан с клавиатурния док.

Toshiba Satellite Click 10 има 10,1-инчов дисплей с резолюция 1920х1200 пиксела

Toshiba Satellite Click 10 има 10,1-инчов дисплей с резолюция 1920х1200 пиксела

Моделът стъпва на ново поколение процесор Intel Atom, допълнен от 4GB RAM и до 64GB eMMC за музика, снимки и работни материали, а слотът за microSD карти, разположен на таблета, позволява допълнително увеличение на пространството за съхранение на информация до 128GB.

Satellite Click 10 идва с операционна система Windows 10 и е оптимизиран за новите й функции, като разполага с бутон за бърз достъп до Cortana и двойни микрофони за добра чуваемост на гласовите команди. Функцията Continuum, специално създадена за устройства 2-в-1 като Satellite Click 10, позволява превключване между лаптоп и таблет, а разглежданото съдържание и приложенията се настройват автоматично според избрания режим.

Toshiba Satellite Click 10 идва с предварително инсталирана операционна система Windows 10

Toshiba Satellite Click 10 идва с предварително инсталирана операционна система Windows 10

Хибридът има странично разположени стерео високоговорители с Dolby Digital Plus технология. Предварително инсталираният софтуер Toshiba TruRecorder анализира различните гласове при запис и автоматично идентифицирай говорещия, а приложението TruCapture дава възможност за заснемане на записки от бели дъски и конвертирането им в удобен за формат, без да се пишат. В допълнение, печатните думи в изображения, заснети с TruCapture, могат да бъдат търсени и прехвърляни в други приложения, благодарене на функцията за разпознаване на знаци.

Satellite Click 10 също така поддържа технология за безжичен дисплей за споделяне на съдържание към съвместим телевизор без необходимост от кабели. Налични са два пълноразмерни USB 2.0 порта в клавиатурната част, micro-USB порт на таблета, слот за microSDTM карта и Micro-HDMI.

Satellite Click 10 тежи 1,1 кг в ролята на лаптоп и 552 грама в таблетен режим. Пълноразмерната клавиатура е разположена в елегантно светлозлатисто шаси. Хибридът ще е наличен в Европа през четвъртото тримесечие на 2015 г., но цената все още не е обявена.

Коментар