Autodesk преминава към абонаментния модел

Autodesk обяви, че от 31 юли 2016 г. новите комерсиални лицензи за повечето продукти от пакетите Autodesk Design & Creation Suites, както и индивидуални решения ще бъдат достъпни само чрез абонамент.

Софтуерният разработчик ще предложи нови, опростени опции за абонамент, чрез които клиентите ще получат достъп до множество продукти и споделени лицензи. Според компанията, подобен подход за доставка на софтуер под формата на абонамент ще намали разходите на потребителите.

Autodesk ще доставя облачните си услуги на базата на многогодишни, едногодишни, тримесечни и месечни абонаменти. Благодарение на това, компаниите ще могат по-гъвкаво и на по-ниска цена да развиват бизнеса си, посочиха от разработчика.

По-рано тази година Autodesk съобщи, че ще прекрати продажбите на постоянни лицензи за повечето си индивидуални продукти след 31 януари 2016 г. Новите лицензи за тези продукти ще се предлагат само под формата на абонамент.

На следващ етап от прехода абонаментният модел ще обхване и повечето останали продукти на компанията, които влизат в състава на Autodesk Design & Creation Suites.

Коментари по темата: „Autodesk преминава към абонаментния модел”

добавете коментар...

  1. :o)

    Ново, опростено и регулярно.
    Да сметнем на какви парички можем да си разчитаме 🙂

Коментар