АСБИС: Фокусът ни остава близката връзка с партньорите

„Фокусът на АСБИС остава близката връзка с партньорите, вслушването в техните проблеми и изисквания за развитието на съвместния бизнес”, заяви Митко Топалов, регионален директор на ИТ дистрибутора за България, Румъния, Сърбия и Македония, на семинар с дилъри и системни интегратори в Златни пясъци.

Компанията обяви нова линия мултимедийни проектори в портофолиото си. Марката InFocus ще търси по-сериозно присъствие на нашия пазар, за което ще разчита на съвместната работа с дистрибутора.

50% ръст на продажбите у нас в близките тримесечия прогнозира ИТ гигантът Dell, който ще разчита и на АСБИС за постигането на тази цел. Александър Александров, представител на Dell в България, обяви новата програма ProSupport, предназначена да осигури повече гъвкавост при поддръжка на ИТ потребителите в съответствие с техния опит и потребности.

Сериозни са амбициите на Dell в сторидж сегмента, който в момента се развива с нарастващи темпове, стана ясно на семинара.

Lexmark, друг от партньорите на АСБИС, набляга у нас на решенията за печат за домашни потребители. Компанията вече успешно прилага програма за рециклиране на тонер касетите в заводите си, както и такава за събиране на мастилено-струйните консумативи.

От началото на годината АСБИС си партнира и с още един от най-големите производители на компютри в света – Acer. Политиката на гиганта акцентира върху иновациите в мобилните компютри за всички сегменти, както и в проекторите и мониторите.

Йорн ван Лоон, мениджър от холандския офис на компанията Canyon, която е собственост на АСБИС и произвежда цифрови устройства за дома и офиса, съобщи, че от 50-членния екип 10 души следят за качеството на продукцията.

В портфолиото на АСБИС влизат още продукти на Kingston, Seagate, Hitachi, Prestigio, Sparkle, LiteOn и др. Производителят на памети Kingston обяви наскоро нови модули с голям капацитет – 8GB DIMM за сървъри и 4GB SO-DIMM за ноутбуци.

8-гигабайтовите сървърни памети, достъпни и като 16 GB комплекти, са предназначени специално за корпоративни изчислителни среди, докато 4-гигабайтовите GB SO-DIMM памети осигуряват нови ресурси за мобилните компютри с 64-битова ОС като Windows Vista.

Подкрепени от доживотна гаранция и безплатна 24/7 техническа поддръжка, сървърните памети на Kingston се покриват също и от KingstonCare програма, която представлява допълнителен кръг от услуги – доставка на резервни части на място, компенсиране на сервизните услуги, кръстосани RMA доставки и всички средства за минимизиране времето на отказ на сървърите.

Коментар