Дизайнер създаде клавиатура без клавиши

Творение на дизайнера Конг Фануен може да разтовари слуха на потребителите (и на потърпевшите около тях) от досадното понякога тракане по клавиатурата. Специалистът е разработил клавиатура без… клавиши, става ясно от публикация в сайта yankodesign.com.

No-key Keyboard е пълноразмерна клавиатура с подредба QWERTY, направена от стъкло. Въвеждането на данните става чрез вградената в устройството видеокамера, която улавя движението на пръстите по стъклената повърхност.

За да функционира системата, е монтирана и лампа за осветяване на клавиатурата. Отсъствието на клавиши прави работата с устройството на Фануен напълно безшумна и безопасна за маникюра на дамите. Засега все още не е известно кога тази безспорно интригуваща концепция за клавиатура ще намери комерсиална реализация.

Коментари по темата: „Дизайнер създаде клавиатура без клавиши”

добавете коментар...

  1. Съгласен с първия

    Съгласен съм с първия коментар. Плюс ползвайки камера и лампа клавиатурата на бас че ще се сбърка когато седне да я ползва човек който пише с двете ръце с по повече от един пръст и ръцете не висят във въздуха както е показано на картинката …

  2. Георги

    Да, много интригуващо, стига някой да се съгласи да я ползва. Лично аз – само срещу допълнително заплащане. Ако някой някога се е пробвал да пише на сензорна клавиатура ще ме разбере. Липсата на тактилното усещане при натискането на копчетата прави това съмнително удоволствие практически неизползвамео.

Коментар