AMD се фокусира още повече върху графиката

Раджа Кодури оглави подразделението за Radeon технологии на AMD

Опитният мениджър Раджа Кодури оглави новосформираното подразделение за Radeon технологии на AMD

AMD назначи 47-годишния Раджа Кодури на позицията старши вицепрезидент и главен архитект на подразделението за Radeon технологии (Radeon Technologies Group).

В новата си роля Кодури ще наблюдава всички аспекти на графичните технологии, използвани в AMD APU, дискретните GPU, полу-къстомизираните продукти и графичните решения за изчислителни среди. Той ще бъде подчинен директно на президента и CEO на компанията – д-р Лиса Су.

„Ние навлизаме в ерата на поглъщащите изчислителни среди, където ще бъдем заобиколени от милиарди ярки пиксели, които ще променят нашето ежедневие по начин, който предстои напълно да осъзнаем”, каза д-р Су. По нейните думи, „AMD е добре позиционирана да води този преход, с графични решения, които са основата на най-добрите визуални и игрални изживявания”.

Подразделението за Radeon технологии ще бъде една по-активна, вертикално-интегрирана организация, фокусирана върху утвърждаване на AMD като лидер в графичната индустрия и заемане на водещи позиции в нови пазари като виртуалната и добавената реалност, посочиха от компанията.

Кодури има над 20-годишен практически опит в усъвършенстване на визуалните изчислителни среди с персонални компютри – от създаване на съдържание до системна архитектура и проектиране на графични процесори. В последно време Кодури отговаряше за визуалните и ускорени иновации на AMD, включително разработката на първия в индустрията графичен чип с интегрирана памет с висока пропускателна способност (HBM) за по-малки и енергопестящи графични карти.

Кодури също ръководеше инициативата LiquidVR на AMD за изживявания с виртуална реалност (VR) чрез разработка на нови технологии и партньорства, за да може всичко от гейминга до VR киното да бъде потапящо и интерактивно, както реалния свят, допълват от компанията.

Мениджърът дойде в AMD от Apple, където е бил директор на графичната архитектура. Преди Apple, Кодури е заемал водещи роли в поделенията за графика на AMD и ATI.

Коментари по темата: „AMD се фокусира още повече върху графиката”

добавете коментар...

  1. Blah

    “нофосформираното”…really? 🙂

Коментар