Излезе специална версия на MS Office за iPad Pro

На големия екран на iPad Pro могат да се показват едновременно две приложения от Office

На големия екран на iPad Pro могат да се показват едновременно две приложения от Office

Microsoft пусна специална версия на пакета Office, адаптирана за новия 12,9-инчов таблет iPad Pro, чиято премиера се състоя по-рано тази седмица. Приложенията в Office са приспособени за работа на по-големия екран на таблета.

Освен промени в интерфейса на Microsoft Office е добавена и поддръжка на цифрово перо Pencil. Стилусът е наличен като допълнителен аксесоар към iPad Pro, може да се зарежда светкавично през Lightning интерфейс и е способен да определя не само силата на натиск, но и наклона спрямо хоризонтална повърхност във всеки един момент от времето.

Microsoft Office за iPad Pro включва приложенията Word, Excel и Power Point, като всяко от тях може да работи както със стилус, показвайки моментално неговите движения, така и да взаимодейства стандартно със сензорния екран.

Освен това, благодарение на по-големия дисплей на iPad Pro, могат да се показват едновременно две приложения за паралелна работа с различни документи. Всички тези възможности ще станат достъпни с излизане на новата операционна система iOS 9 по-късно този месец.

Коментар