IFA 2015: Смарт готвене и пране с AEG

Изложението IFA свързва хората, а AEG свързва домакинските електроуреди и избра свързаността като една от основните теми в дизайна на щанда си за изложението. AEG представи акценти от сферите на прането и готвенето и показа уреди със смарт-функции на тазгодишното изложение IFA. В допълнение, своя дебют в Берлин направи мобилно приложение, което обещава повече свързаност и подпомагане на потребителите в техните ежедневни дейности.

Приложението My AEG предоставя контрол, съвети и помощ, с рецепти и настройки на фурната

Приложението My AEG предоставя контрол, съвети и помощ, с рецепти и настройки на фурната

„Лидер във вкуса и грижата“ – това бе мотото в представянето на AEG на IFA 2015. Освен към иновативните продукти от сферата на изпирането и вкусовите качества, фокусът тази година бе върху тенденцията за свързаността. На тази тема бе отделено голямо пространство в специално изградения щанд. AEG отправи поглед в бъдещето, заедно с посетителите на търговското изложение, и показа как електродомакинските уреди се вписват в дома на бъдещето: на всеки 30 минути посетителите можеха да посетят модел на дом в реални размери, където да опитат начина, по който свързването в мрежа подобрява всекидневните активности, като прави живота по-лесен. Посетителите можеха също да разберат за смарт-функциите, предлагани от уредите за изпиране и кухненското оборудване на AEG.

Бъдещето в ръка

Наскоро разработеното мобилно приложение My AEG обвързва темите за свързаността с всекидневните домашни задължения, като готвене и пране: умните къщи са на една ръка разстояние с това ново приложение. Програмата ще свърже процесите на готвене със смартфоните, и ще помага да се готви по-интелигентно. Приложението може да се свърже с ProCombi Plus Smart (интелигентният готвач на пара, с камера и интернет свързаност, който ще е наличен на пазара от 2016 година), който ще му предава информация за процеса на готвене. Това предоставя на тези, които го ползват, постоянен поглед от мястото на дивана, както и контрол върху случващото се в кухнята. От друга страна, приложението My AEG предоставя също съвети и помощ, с рецепти и настройки на фурната, като предлага вдъхновение за неустоими ястия.

Приложението дава съвети за нежно изпиране на всички, които искат да усещат дрехите си като нови дълго време. My AEG води потребителите през объркващите символи за грижа и предоставя помощ, чрез осъществяване на прането в съответствие с материята на всяка дреха. Нещо повече – всеки, който регистрира своята перална машина AEG в приложението, ще намери конкретната програма, която е подходяща. My AEG направи своя дебют на IFA 2015 и ще бъде налично за Apple и android устройства от януари 2016 г. Приложението е идеалната добавка към множеството други акценти, които AEG показа на IFA.

Акценти на AEG за лесна грижа към прането

На специализираното изложение IFA AEG представи как умно да се погрижите за прането с уредите за пране и сушене.

В грижовен кръг: перална машина със сушилня DualSense от AEG

Кашмирът и коприната са капризни, но и много популярни сред любителите на модата. Но насладата от елегантните материи трае, докато не дойде моментът за почистването им. Ръчното пране се предполага, че е нежно за деликатните материи, но то отнема време и често е с по-нараняващи последствия върху материите, отколкото изпрано и изсушено в подходящия уред. Пералната машина със сушилня DualSense на AEG помага в този случай: тя пере и изсушава деликатните дрехи в един цикъл и ако е необходимо, в рамките на само 60 минути.

Абсолютна грижа: сушилня AEG ProTex Plus със система AbsolutCare

Сертификатът Woolmark Blue потвърждава: уредите AEG ProTex Plus изсушават много внимателно, дори деликатни материи като коприна и вълна. Това се получава, защото системата AbsolutCare защитава прането от изсветляване, намачкване и накъсване при сушене. В допълнение системата OptiSense спестява енергия, тъй като адаптира времето на сушене към зареденото количество дрехи.

Акценти в кухнята от AEG

Смарт се отнася също за кухните – благодарение на многото интелигентни функции, които AEG сега интегрира в оборудването си за кухня.

За перфектна хрупкавост – AEG PlusSteam

Фурната на AEG с функцията PlusSteam осигурява специална хрупкавост на хляба отвън и екстра лекота и въздушност във вътрешността. Тази специална функция съблюдава колко влажност е необходима във фурната, с цел да гарантира, че продуктите, които се пекат, ще получат именно правилната влажност. Допълнително функцията ThermiC° Air разпределя топлината равномерно в голямата фурна.

Свързани и адаптивни: плотове от серията MaxiSense Plus на AEG

В момента готварското оборудване е толкова разнообразно, колкото са кулинарните вкусове. Има място за всичко върху плотовете MaxiSense Plus на AEG. Зоните за готвене могат да бъдат свързани индивидуално, благодарение на функцията „мост“ – FlexiBridge. С наскоро интегрираната функция Hob2Hood, плотовете сега са също така свързани директно с кухненския абсорбатор.

Фурна на пара, която споделя: AEG ProCombi Plus

Любителите готвачи, които си поставят високи стандарти и харесват да опитват богати ястия, ще открият, че AEG ProCombi Plus е умен помощник. Мултистийм-фурната е първата, която автоматично готви с пара, пече, задушава и запича. Тя също така има функция „sous vide“ за нежно готвене под вакуум. Допълнително фурната на пара осигурява температури и влажност, които винаги остават непроменени. За да направи това, тя използва VarioGuide, който избира правилната функция на фурната, температурата и времето на приготвяне на всяко ястие. Любителите готвачи също ще имат възможност да видят творенията си с модерния AEG ProCombi Plus Smart и вградената видеокамера. Фурната на пара се наблюдава и контролира чрез приложението My AEG.

Удоволствие за сетивата: абсорбатори от AEG

Когато нещата се нагорещят, докато храната се готви, новите абсорбаторите AEG ще премахнат миризмата на пържена и печена храна от кухнята. Също така те изглеждат много добре, с техния дизайн от стъкло и неръждаема стомана. LED-осветлението също осигурява ясна видимост на плотовете. Ефективният и тих двигател спестява енергия и намалява шумовото въздействие върху слуха. Благодарение на функцията Hob2Hood, кухненските абсорбатори сега могат да бъдат контролирани удобно от плота с едно докосване на върха на пръста.

Разчистване на хладилника: AEG CustomFlex

Малки и големи бутилки, опаковки с мляко, кофички кисело мляко, плодове и зеленчуци – за да гарантира ред в добре заредените хладилници, AEG CustomFlex помага да ги организирате индивидуално. Също както и при модулната система, отделните контейнери могат да бъдат поставяни заедно, ако е необходимо. Това създава гъвкавост и предоставя по-добра видимост към съдържанието във вътрешността на хладилника. Стъкленият рафт FlexiShelf предлага дори повече пространство във вътрешността и може лесно да бъде разполовен, ако е необходимо.