Microsoft добави безплатни възможности за образование

Microsoft поддържа редица безплатни ресурси и програми за развиване на дигитални умения и изучаване на компютърни науки, насочени към ученици и студенти, както и ресурси учители

Microsoft поддържа редица безплатни ресурси и програми за развиване на дигитални умения и изучаване на компютърни науки, насочени към ученици и студенти, както и ресурси за учители

Microsoft обяви няколко нови ресурса в подкрепа на индивидуалното обучение. Учителите по цял свят могат да ползват технологиите на компанията, за да приложат персонализиран подход в образователния процес.

Така например, последният ъпдейт на Office 365 Education за Windows 10 предлага безплатен план за всички образователни институции и добавя нови характеристики, които ще помогнат на училищата да постигнат по-висока сигурност и съответствие с изискванията. Допълнително улеснени са и регистрацията и използването на новите безплатни Office приложения. Вече всеки с валиден училищен имейл навсякъде по света ще има възможност за безплатна регистрация.

OneNote тетрадки вече са налични за всички Office 365 Education потребители. Това средство позволява на учителите да оптимизират работата си във връзка с посочените от тях топ 10 дейности, които им отнемат най-много време.

Готови са и новите Skype виртуални екскурзии за тази година. Учителите могат да „заведат” учениците си на приключение, без да напускат класната стая, просто чрез регистрация за виртуална екскурзия в Skype.

Друг инструмент е Sway – дигитална „сторителинг” апликация, част от потфолиото на Office. Чрез това приложение учителите могат да визуализират уроците, да резюмират проектите, да предоставят допълнителни материали за родителите, а на учениците – нови похвати за разказване на история.

Snip е ново приложение, с което можете да разкажете история със собствен глас, докато рисувате върху снимка или бяла дъска. Апликацията позволява да споделите историята си като я копирате, изпратите по имейл или я вмъкнете в уебсайт. Учителите използват Snip за персонализирана обратна връзка с учениците, а те – да изразят своята креативност и да работят в екипи.

В допълнение, Microsoft поддържа редица безплатни ресурси и програми за развиване на дигитални умения и изучаване на компютърни науки, насочени към ученици и студенти, както и ресурси за учители. Новото за тази учебна година е Imagine Cup Earth – партньорство с НАСА, което включва едновременно програмиране и природни науки.

Стартира и нов безплатен курс по компютърни науки – Creative Coding Through Games And Apps, създаден да запали интерес към програмирането сред тийнейджърите, както и сред учителите с малък или без опит в областта.

Коментари по темата: „Microsoft добави безплатни възможности за образование”

добавете коментар...

  1. Ван

    Промивка на мозъци – осакатяват умствените способности на младите, да бъдат непълноценни и неспособни да работят с нищо различно от продуктите на Microsoft.

  2. фют

    търсят предимно печеливши идеи които ще си присвоят и гении от долната класа и всичко това за полесен контрол над човека

  3. Пак програмист

    Това не е образование а зомбиране. Пазете си децата.

Коментар