Поликомп стана дистрибутор за сървърите на Lenovo

След придобиване на бизнеса с x86-сървъри на IBM, Lenovo непрекъснато разширява своя пазарен дял

След придобиване на бизнеса с x86-сървъри на IBM, Lenovo непрекъснато разширява своя пазарен дял

Поликомп подписа договор за дистрибуция на сървърните и сторидж решения на Lenovo. Двете компании работят съвместно от 2011 г. и изграденото доверие е добра основа за разширяване на партньорството, коментира Надежда Генова, директор на Поликомп.

„След придобиване на бизнеса с x86-сървъри на IBM, Lenovo непрекъснато разширява своя пазарен дял и динамично се изкачва сред челните позиции в глобален мащаб”, заяви от своя страна Иван Бозев, генерален мениджър на Lenovo за Югоизточна Европа.

Поликомп е най-големият ИТ дистрибутор в България, с традиции и опит в предлагане на редица водещи брандове. С добавяне на корпоративните продуктите на Lenovo към своето портфолио, компанията ще разшири възможностите на клиентите си да изграждат комплексни решения за бизнеса.

„Поликомп има вече изградени дългогодишни партньорства с над 35 производителя и дългосрочни бизнес отношения с повече от 1800 партньора в страната. Стремежът ни е да им предоставим продуктова и консултантска подкрепа във всеки един аспект на тяхната работа”, допълни Надежда Генова.

По нейните думи, новото партньорство с Lenovo ще позволи на дистрибутора да бъде по-гъвкав и да предложи по-цялостни решения в областта на проектния бизнес. Сървърните и сторидж продукти на Lenovo вече са достъпни чрез дилърската мрежа на Поликомп.

Коментар