Ericsson придобива компания за видео кодиране

Ericsson засилва позициите в услугите за предаване на ТВ съдържание

Ericsson засилва позициите в услугите за разпространение на ТВ съдържание чрез поглъщане на компанията Evivio

Ericsson придобива разработчика на технологии за видео кодиране Envivio чрез публичен търг с оферта за 4,10 щатски долара на акция в брой, или приблизително 125 милиона долара общо.

Придобиването ще засили позициите на шведската компания във видео компресията, използвана в услугите за предаване и разпространение на ТВ съдържание.

Envivio, базирана в Сан Франциско, е световен лидер в технологиите за облачно-ориентирано и софтуерно-базирано видео кодиране с клиентска база от над 400 доставчика на телевизионни услуги и собственици на съдържание на всички пазари в света.

Софтуерът на Envivio за платена телевизия и опцията TV Anywhere извършва видео кодиране/транскодиране, обработка, пакетиране и включване на реклами. Облачно-ориентираната чиста софтуерна видео обработка на компанията е достъпна на Intel-базирани устройства или блейд сървъри.

Сделката прокарва прокарва пряк път към следващо поколение UHD/HD услуги и високо-ефективни технологии за видео кодиране (HEVC). Придобиването се очаква да приключи през четвъртото тримесечие на 2015 г., при спазване на обичайните условия за приключване.

Коментар