Гъвкав телевизор ще се сгъва на руло

Гъвкав панел на LG се сгъва във вид на руло

Гъвкав панел на LG се сгъва във вид на руло

LG възнамерява да предложи на пазара телевизор в необикновен формат. Гъвкавият панел ще може да се сгъва във вид на руло, което ще улесни изключително пренасянето му.

В момента корейската компания подготвя прототип на телевизора с идеята да го покаже още в началото на следващата година, по време на изложението за потребителска електроника CES 2016 в Лас Вегас.

Очаква се това да бъде 55-инчов телевизор, способен да се свие във вид на руло, съобщи The Korea Times. В сгънат вид телевизорът ще заема по-малко място и благодарение на компактните си размери ще се транспортира по-лесно.

LG дава надежди, че ще започне серийно производство на подобни сгъваеми телевизори след три-четири години. В момента компанията инвестира усилено в OLED технологията, за да се наложи като лидер на обещаващия пазар.

Коментари по темата: „Гъвкав телевизор ще се сгъва на руло”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    гъвкав екран след време материя за дрехи невидимки оппааа

  2. kod9

    Добре де гъвкав/това е полугъвкав, което е показано/, но дали се захранва с 1.5-3V батерия във вид на лепенка, и то прозрачна или с подходящ цвят, а тя да издържа поне месец работа. Е, може да се зарежда и безжично, но сигурно, ще го предлагате, като екстра поне на първо време. Би трябвало при смяна на кадъра голяма част от енергията на старият кадър да се оползотворява за следващият и т.н.. Ако пък картината е статична то енергия не би трябвало да се добавя за поддръжката и. Те тогава може телевизорът, рамките, и джаджите да работят с месеци с едно зареждане на акумулаторната или обикновенната батерия……Бая зор, ще видите да се осъществи, но си заслужава патента, че и по нагоре…. Трябва да се знае, че не винаги високата принадена стойност е решаваща за крайният успех. Ха със здраве и дерзайте!…..

Коментар