Samsung ще модернизира корейските железници с LTE

Samsung ще приложи опита си в LTE технологиите в проект за модернизиране на корейските железници

Samsung ще приложи опита си в LTE технологиите в проект за модернизиране на корейските железници

Samsung е избран от южнокорейския оператор SK Telecom да осигури първата изцяло независима мрежа в страната, която да отговаря на специфичните нужди за безопасност на железопътния транспорт и неговия оперативен персонал.

С новата LTE мрежа служителите, както и операторите в контролния център могат да комуникират, използвайки мултимедийни услуги. Противопожарните служби и полицейските сили ще бъдат незабавно информирани, когато има инцидент в метрото, благодарение на съвместимостта между LTE-железниците и корейската национална мрежа за обществена безопасност.

Мрежата, в която за пръв път ще бъде интегрирано решението LTE-Railway (LTE-R) на Samsung, ще обхваща изцяло линия 1 на Busan Metro и е предназначена специално да осигури безпроблемна комуникация през цялата линия.

Samsung ще внедри решения Evolved Packet Core, Home Subscriber Server и внушителен брой от отдалечени радио звена по дължината на линията на метрото, гарантирайки 100% покритие и постоянно и надеждно представяне с голям капацитет данни.

За да се сведат до минимум смущенията и да се улесни надеждната безжична връзка, всеки влак ще бъде оборудван с редица приемни модули, които осигуряват свързаност между радио точките на мрежата и потребителските устройства във всяко превозно средство.

Планирана да започне следващата година, това ще бъде първата железопътна мрежа с LTE в Южна Корея, която ще демонстрира пригодността и по-доброто качество на LTE за уникални „public safety” тип мрежи.

Коментар