iOS 9 създава проблеми на потребители на iPhone 5

На пръв поглед всичко е наред с инсталацията на iOS 9, но в някои случаи iPhone 5 блокира, алармират потребители

На пръв поглед всичко е наред с инсталацията на iOS 9, но в някои случаи iPhone 5 блокира, алармират потребители

Много потребители на iPhone 5, 5s и 5c, както и на iPod touch 5 съобщават за невъзможност да работят на устройствата си след инсталирана на новата операционна система iOS 9, която излезе тази седмица.

Пълно блокиране на достъпа е проблем, за който съобщава в официалния форум на Apple потребител с псевдоним mh434. Той се оплаква, че е дал 1000 долара да смартфон, който не може да възстанови след обновлението до iOS 9 – на екрана се изписва „Slide to upgrade” и устройството блокира.

На същия проблем се е натъкнал и потребител с псевдоним harpreet0singh. По неговите думи, след появата на „Slide to upgrade” на черен фон, той не е в състояние да направи каквото и да е своя смартфон. В подобна ситуация изпадат и притежатели на плейъра iPod touch от пето поколение.

Оплаквания има не само в официалния форум на Apple, но и в други уеб ресурси, вкл. в Reddit от потребител с име merrickal. Повечето от тях се свеждат до фаталния черен екран с надпис „Slide to upgrade” и невъзможност за каквито и да е операции  със смартфона.

Все пак пострадалите потребители са намерили сами решение на проблема – връщане към предходната версия iOS 8.4.1, след което iPhone 5 възстановява работоспособността си. За целта те свалят версията от интернет и чрез специалния режим на зареждане успяват да я инсталират на устройствата си.

Коментари по темата: „iOS 9 създава проблеми на потребители на iPhone 5”

добавете коментар...

  1. :)

    при мен се получи точно това, някой може ли да ми обясни за този специален режим на зареждане. свалих си тази 8.4.1 версия, но в itunes ми дава грешка когато се опитам да я инсталирам. благодаря предварително 🙂

  2. Хмм

    Черното е новото синьо…

Коментар