Прахосмукачка робот Roomba 980 се управлява през облака

Roomba 980 е с по-малка височина от предшествениците си, за да влиза още по-лесно под мебели

Roomba 980 е с по-малка височина от предшествениците си, за да влиза още по-лесно под мебели

iRobot създаде първата прахосмукачка робот, която комбинира адаптивна навигация с визуална локализация, облачно приложение за отдалечен контрол  и по-голяма мощност при почистване на меки подови настилки.

„Roomba 980 е следващата голяма стъпка напред. Това е първият продукт за дома на iRobot, свързан с облака и предоставящ технология за картографиране на пространството. Тези възможности позволяват на робота да опознава по-добре средата, а на клиента – да упражнява повече контрол”, коментира Колин Енгъл, изпълнителен директор на iRobot.

Почистващата навигационна технология iAdapt е оборудвана с нови сензори, чрез които Roomba 980 почиства самостоятелно и цялостно подовете в дома. iRobot въвежда за първи път в потребителски продукт своята патентована визуална vSLAM технология. Тя е част от новата iAdapt 2.0 навигационна система с визуална локализация, която позволява на Roomba 980 създаде карта на почистваната среда.

Мобилно приложение iRobot Home App позволява безжичен контрол на робота по всяко време и от всяко място

Мобилно приложение iRobot Home App позволява безжичен контрол на робота по всяко време и от всяко място

Ползвайки картата, Roomba 980 работи без прекъсване в продължение на два часа, прибира се на зарядната си станция за презареждане и ако е необходимо отново възстановява работния процес, до пълното почистване на повърхността.

Роботът чисти открити пространства, чрез придвижване в паралелни прави линии, като в същото време ползва и модела на адаптивните сензори, за да премине под и около мебели и препятствия. В същото време Roomba 980 е с по-малка височина от предшествениците си, за да влиза още по-лесно под мебели.

Новото приложение на iRobot – Home App дава възможност на потребители да се свързват с Roomba 980 през безжична мрежа. Така времето за работа на робота може да бъде управлявано по всяко време и от всякъде.

Също така Roomba 980 може да бъде програмирана да почиства до седем пъти в седмицата през смартфона. Съвместимо с Android и iOS устройства, приложението  Home App разширява функционалностите на робота, като позволява на потребителя да избира подходящия режим на почистване, съгласно нуждите на своя дом.

Home App предоставя актуална информация за процеса на почистване, съвети и директен достъп до център за техническа поддръжка.

Roomba 980 разпознава различните типове подови настилки и оптимизира смукателната мощ съгласно вида им. Новата AeroForce почистваща система с функция Carpet Boost увеличава автоматично мощността на Gen 3 мотора при стъпване върху килими или други меки подови настилки.

Roomba 980 вече се предлага на пазара в САЩ и Канада на цена от 899 щатски долара. В началото на четвъртото тримесечие на 2015 г. прахосмукачката ще излезе на пазара в Япония, както и на избрани европейски пазари.

Коментари по темата: „Прахосмукачка робот Roomba 980 се управлява през облака”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    До Anonymous – Не е кампания на Гугъл това, а изискване на Европейската комисия

  2. Anonymous

    Досега телефоните ни шпионираха, сега и прахосмукачките започнаха… Enjoy our service while we steal your privacy.

    Гледам, че и настоящия сайт се е включил в кампанията на Гугъл “Ще ви досаждаме, докато не изключите изтриването на бисквитките”.

Коментар