Роботи ще връщат производството в САЩ

Роботи може да изместят Китай в производството на автомобили

Роботи може да изместят Китай в производството на автомобили

Намаляването на цената на интелигентните роботи може да върне някои видове производства, в частност в автомобилната индустрия, от страни с евтина работна ръка като Китай обратно в заводите на САЩ и Германия.

С тази прогноза се ангажира главният изпълнителен директор на един от големите световни производители на авточасти Magna International – Доналд Уокър по време на автомобилното изложение във Франкфурт, за което съобщава Ройтерсс.

Ръстът на работните заплати в Китай и високата цена на вноса в Европа за тежки компоненти като акумулаторите могат да принудят известни производители на коли да пренесат високо-ефективното автоматизирано производство в родината си.

Появата на хибридни и електрически автомобили означава растящо търсене на големи акумулатори, пояснява Уокър. Той очаква производството на автомобили да се пренесе там, където е пазарът, вкл. на големите детайли и компоненти.

Boston Consulting Group прогнозира, че към 2025 г. в страните, където се внедряват промишлени роботи, вкл. Южна Корея, Китай, САЩ, Германия и Япония, производствените разходи за работна сила могат да бъдат намалени с 18 до 33%, благодарение на роботите.

Коментари по темата: „Роботи ще връщат производството в САЩ”

добавете коментар...

  1. Ван

    Спокойно 🙂 Китайските роботи пак ще бъдат по-евтини и ще работят още по-евтино.

Коментар