Форум на HP съветва бизнеса как да избегне престоите

Компаниите в Северна Америка губят по 18 милиона долара годишно от непланирания престой, причинен от срив на бизнес критичните процеси, базирани на ИТ технологии. Това сочат данните на Gartner, които отчитат от 85 до 104 часа престои за една година.

Как бизнесът може да реши този проблем ще разкрие форум на HP в столичния хотел Шератон в сряда, 18 юни, под наслов “Business Continuity Best practices as HP Service Solutions”.

Том Шолц, вицепрезидент на „Gartner”, ще говори за най-добрите корпоративни практики в сферата на защитата и поддръжката на жизнено важните бизнес системи и превръщането на ИТ организацията в конкурентно предимство.

Средно по 1 милион долара на ден губят компаниите, поради сривове на бизнес критични операции, базирани на ИТ технологии, сочи проучване, направено по поръчка на HP в 158 големи фирми от Европа, Близкия Изток и Африка.

При финансовите институции, загубите могат да надвишават 2,5 милиона долара на ден при срив на процеси като управление на клиентски сметки, онлайн-банкиране и картови транзакции.

За индустриалния сектор един ден неработещо производство води до загуба от близо 800 000 долара, а в телекомуникациите проблеми във функционирането на мрежите и изчисляването на сметките за извършените услуги могат да струват на операторите половин милион долара на ден.

Решенията на HP намаляват непланирания престой до 3 часа в годината, а равносметката е минимизиране на финансовите загуби до 550 хиляди долара за същия период, посочиха от корпорацията.

Коментар