Android смартфонът на BlackBerry се нарича Priv

Priv е изпълнен във вид на слайдер - под сензорния екран е разположена подвижна 4-редова клавиатура

Priv е изпълнен във вид на слайдер – под сензорния екран е разположена подвижна 4-редова клавиатура

Известно е, макар и неофициално, търговското име на първия Android смартфон на BlackBerry. Моделът ще се продава на пазара под името Priv, съобщават различни източници, сред които Liliputing.com.

Проектът на BlackBerry за Android устройство носи кодовото име Venice. Смартфонът е изпълнен във вид на слайдер – под сензорния екран е разположена подвижна 4-редова клавиатура с подредба QWERTY.

Priv се очаква да излезе на пазара до края на годината, най-вероятно през ноември. Пускането на модела в предпразничния сезон ще позволи на BlackBerry да подобри финансовото си положение, в случай на интерес към устройството.

Според предварителните информации, Priv има 6-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 808 (две ядра ARM Cortex-A57 и четири енергийно-ефективни ядра Cortex-A53), 3GB оперативна памет и 5,4-инчов дисплей във формат QHD 2560х1440 пиксела.

Впечатлява също основната камера с резолюция 18 мегапиксела и оптична стабилизация. Предвиден е и слот за microSD карти за разширение на паметта. Цената и пазарите, на които ще се продава Priv, не са известни.

Коментар