Priv вдъхва нов живот на BlackBerry

Слайдерът BlackBerry Priv има 5,4-инчов екран и механична клавиатура

Слайдерът BlackBerry Priv има 5,4-инчов екран и механична клавиатура

BlackBerry представи официално първия си смартфон под управление на операционна система Android. Моделът Priv (съкращение от privilege и privacy) ще излезе на пазара към края на годината, съобщи в блога си Джон Чен, главен изпълнителен директор на канадската компания.

BlackBerry е нова компания, с нов живот, която ще продължи да удивлява клиентите и пазара, заяви CEO-то, като уточни, че Priv е само поредна стъпка по новия път.

На сайта на производителя липсва подробна информация за техническите параметри на BlackBerry Priv. Известно е, че слайдерът има 5,4-инчов екран с резолюция 2560х1440 пиксела (плътност 537 ppi), процесор с шест ARM ядра Qualcomm Snapdragon 808, 3GB оперативна памет и 32GB флаш памет с възможност за разширение с карти.

Устройството работи с последна версия Android 5.1.1 Lollipop и разполага с две камери – основна с резолюция 18MP, оптична стабилизация, подобрено фокусиране и поддръжка на 4К видео и предна камера за селфи с резолюция 5MP.

По думите на Джон Чен, Priv включва технологии за сигурност, разработени от BlackBerry, както и характерната за устройствата на компанията механична клавиатура. Моделът е разработен в партньорство с Google. Цената на Priv все още не е обявена.

Коментар