AMD обяви серия PRO чипове за бизнес компютри

Процесорите от серията AMD PRO са проектирани за съвместимост с Windows 10

Процесорите от серията AMD PRO са проектирани за съвместимост с Windows 10

AMD обяви нова линия мощни процесори AMD PRO A-серия за мобилни и настолни компютри. Чиповете с кодови имена Carrizo PRO и Godavari PRO са проектирани за съвместимост с Windows 10 и дават повече производителност на бизнес потребителите.

За малкия и среден бизнес без внедрени средства за управление AMD въвежда инструмент от типа „всичко на едно място” – AMD PRO Control Center за интуитивно конфигуриране на системите. С новият Контролен център малките и средни предприятия могат лесно да управляват AMD-базираните системи на работното място. Предвидени са характеристики като AMD Energy Saver, PC Health Center, USB Blocker и Wireless Display.

AMD PRO A-серията мобилни процесори идват с обновена APU архитектура и осигуряват дълъг живот на батерията. Чиповете са предназначени за нуждите на съвременните динамични служители, които често работят извън своите офиса, и разполагат с вградена защита и средства за управление.

AMD пуска също нов AMD PRO A12 процесор, който е най-бързият AMD PRO чип за ноутбуци с максимална честота 3,4GHz на CPU ядрата. Това е първият мобилен AMD PRO процесор с 12 изчислителни ядра (4 CPU + 8 GPU) и единственият представител на AMD PRO мобилното семейство с графика Radeon R7, с максимална честота на GPU модула до 800 MHz и 512 графични изчислителни ядра.

Новите процесори AMD PRO вече са достъпни с лаптори и настолни компютри на HP и Lenovo

Новите процесори AMD PRO вече са достъпни с лаптопи и настолни компютри на HP и Lenovo

Компанията подчерта, че новите AMD PRO мобилни процесори първите в индустрията чипове за бизнеса, съвместими с хетерогенната системна архитектура (HSA) 1.0, която осигурява по-висока производителност в приложенията при по-ниска консумация на енергия.

Това са и първите бизнес APU със защита ARM TrustZone, която работи „върху” хардуера, т.е. „чувствителните” задачи се обработват от защитения процесор (AMD Secure Processor). За първи път се предлага и бизнес процесор с декодер HEVC (High-Efficiency Video Compression) за поточно HD и Ultra HD съдържание.

Мобилните процесори AMD PRO A-серия са достъпни от днес чрез големите онлайн вериги и се предлагат в момента с преносимите компютри HP EliteBook 705 серия, вкл. HP EliteBook 725, 745 и 755 модели.

Настолните процесори AMD PRO A-серия идват с повишена производителност и агресивна цена. Вградената AMD Radeon графика се справя с лекота с днешните наситени с графично съдържание работни товари, а поддръжката на AMD Quick Stream PRO на практика елиминира закъснението в чувствителните към забавяне приложения като VoIP и поточно видео чрез алгоритми за идентификация и отделяне на повече пропускателна способност за бизнес приложенията с по-висок приоритет.

Настолните чипове са достъпни от днес в големите онлайн вериги; предлагат се също и с настолни РС като Lenovo M79 Tower, HP EliteDesk 705 Micro Tower PC и Small Form Factor PC на HP и Lenovo.

Процесорите AMD PRO A-серия са проектирани в сътрудничество с HP, ExactTrak и Qualcomm Technologies с идеята да осигурят характеристики и функционалност за бизнес лаптопи под управление на новата операционна система Windows 10. Решенията на тяхна база ще имат гаранция до 36 месеца.

Поддръжката на стандарти като DMTF и DASH дават по-голяма гъвкавост на управление, на „приятелска за бизнеса” цена, посочиха от AMD. Партньорството на AMD с Qualcomm и HP води до внедряване на най-новото от модемните технологии в последния модел HP EliteBook – в частност модема Qualcomm Snapdragon X5 LTE за бърза и защитена 4G връзка.

Резултат от партньорството на AMD и ExactTrak е вграждането на хардуерната технология Security Guardian, която осигурява т.нар. „гео-заграждане” – ключова характеристика за управление на данните и системите, и може да се интегрира с ARM TrustZone и AMD Secure Processor. Налична е също възможност за отдалечено разрушаване на чипа с данни, ако устройството е загубено или откраднато.

Коментари по темата: „AMD обяви серия PRO чипове за бизнес компютри”

добавете коментар...

  1. Иво

    …12 изчислителни ядра (4 CPU + 8 GPU) и единственият представител на AMD PRO мобилното семейство с графика Radeon R7, с максимална честота на GPU модула до 800 MHz и 512 графични изчислителни ядра…

    Е, колко са шибаните ЯДРА?

  2. До Иво

    Сайта си е съвсем точен (4 CPU + 8 GPU). Явно ти нещо не си наясно. Ето ти самият сайт на AMD:

    http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/processors-for-business/compute-cores

  3. Иво

    Технюза? Оправете понятията. В края на краищата 8 или 512 графични изчислителни ядра?

Коментар